...
Witam kolegów.
Króciutko: Windows 7 Home Premium, E-mu 1212m, Cubase (wszystko oryginalne)
Po włączeniu Cubase lub plug-in'ów standalone przestaje działać jakikolwiek odsłuch w Windows Media Player, Quick Time , You Tube czy jakikolwiek inny (te programy widać, że działają, tylko nic nie słychać). Po Restore Defaults karty E-mu wszystko wraca do normy aż do momentu włączenia Cubase itd., a wtedy problem znowu powraca.
Mają koledzy jakiś pomysł? Wygląda na to, że chyba coś nie gra z ustawieniami karty, ale co? Długo grzebałem, lecz nic nie mogę sensownego znaleźć.
...
Ja gdy korzystam z Cubase nie korzystam z innych aplikacji, nie wnikam w to, ale gdy pracuję na Cubase także nie mogę odtwarzać innych źródeł dźwięku, nie wiem w czym tkwi diabeł, ale wygląda na to że Cubase tak działa, tylko nie wiem czy u każdego.
Także mam kartę firmy Emu, i może na tych kartach tak to funkcjonuje.
Ale gdy pracowałem na Cubase SX wszystko było ok i mogłem korzystać z wszelkich źródeł dzieków, oczywiście przy ostawieniach kasty na 44.1 lub 48 kHz, w wyższej było normalne że nie będzie nic słychać. Lecz na Cubase 5 mam tak jak Ty, i nie wnikam dlaczego, po prostu tak jest.
Pozdrawiam