Edirol PCR-500 - mapowanie w Ableton Live 8

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
JordyJay
Edirol PCR-500 - mapowanie w Ableton Live 8

Post autor: JordyJay » wtorek 03 sie 2010, 15:49

Witam serdecznie!

Mam następujący problem. Zakupiłem dzisiaj klawiature MIDI Edirol PCR 500 i zmapowałem ją pod Abletonem. Niestety bo wylaczeniu i ponownym wlaczeniu DAWa, ustawienia MIDI nie zachowaly sie... Czym to moze byc spowodowane? Co mam zrobić? Nadmieniam, że nie zapisywalem presetów w pamięci kontrolera, bo to chyba nie jest wymagane... Prosze o pomoc!

Pozdrawiam

perfektsound

Re: Edirol PCR-500 - mapowanie w Ableton Live 8

Post autor: perfektsound » wtorek 03 sie 2010, 18:59

...
Witam serdecznie!

Mam następujący problem. Zakupiłem dzisiaj klawiature MIDI Edirol PCR 500 i zmapowałem ją pod Abletonem. Niestety bo wylaczeniu i ponownym wlaczeniu DAWa, ustawienia MIDI nie zachowaly sie... Czym to moze byc spowodowane? Co mam zrobić? Nadmieniam, że nie zapisywalem presetów w pamięci kontrolera, bo to chyba nie jest wymagane... Prosze o pomoc!

Pozdrawiam...

Co to znaczy "zmapowałem"?? Uzyles opcji Abletona Midi Learn? Bo jesli tak, to mapa sterownika midi zapisze sie tylko w danym projekcie, ale nie globalnie. Jesli chcesz miec globalna mape midi dla Abletona, to musisz uzyc/stworzyc wlasna mape-preset i zapisac w pamieci kontrolera. Popatrz w instrukcji, moze juz masz gdzies gotowy preset. 

Alternatywna muzyka elektorniczna.

ODPOWIEDZ