Cubase LE - jak załączyć więcej instrumentów VSTi?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
paradox77
Cubase LE - jak załączyć więcej instrumentów VSTi?

Post autor: paradox77 » czwartek 29 lip 2010, 15:25

Bo dwa to troche mało.A jak nie da się tego obeść to na co się przesiąść,tak żeby nie było za drogo do ok 2k i dużo Vst w komplecie.Myśle o Cubase5(byłby lepszy bo troche się w nim już orientuje)lub Pro Tools.

Komp to laptop Dell,Windows XP,intel Duo 2,2hz,4gbram,Dysk 200gb/7200rpm,kata TC Electronic Konnekt8 fire wire.

Pozdro.

Awatar użytkownika
Akton

Re: Cubase LE - jak załączyć więcej instrumentów VSTi?

Post autor: Akton » czwartek 29 lip 2010, 16:06

Ja mam w racku Cubase LE 8 torów, a nie dwa.

Można zrenderować ścieżki MIDI do audio i podpiąć kolejny VST, ale to manufaktura.

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » czwartek 29 lip 2010, 17:47

Można. Trzeba użyć wtyczki, która sama jest hostem dla innych wtyczek. Np. xlutop Chainer, asseca Ashost, albo ART Teknika Console. To ostatnie to całe modularne środowisko pozwalające dowolnie łączyć skomplikowane sieci wtyczek i instrumentów (jak Environment w Logicu)

Awatar użytkownika
JankoMuzykant
Kontakt:

Post autor: JankoMuzykant » czwartek 29 lip 2010, 22:56

Można. Trzeba użyć wtyczki, która sama jest hostem dla innych wtyczek
Sam tak właśnie robię ponownie używając starego Cakewalka po nieudanej próbie przejścia na Cubase (jest mi po prostu bardziej wygodny do pracy), a hostem jest doskonały Cantabile Lite. Trzeba jeszcze stworzyć niby-porty midi (MidiYoke), przez które przechodzą dane z sekwencera do Cantabile. W praktyce można mieć do 16 slotów, a w każdym siedzi dowolnej długości łańcuch instrumentów i efektów z wysyłkami na sumę oraz dwa dodatkowe sloty. A jak mało, można jeszcze pomyśleć o kanałach midi i mamy 256 vst :)
[addsig]
Pozdrawia Adam (przypadkiadama.com)

ODPOWIEDZ