Biblioteki w formacie gig

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Akton
Biblioteki w formacie gig

Post autor: Akton » środa 14 lip 2010, 09:03

Witam kolegów. Czy Wam również brzmienia w formacie gig ładują się do samplera (np. Kontakta) tak straszliwie wolno, czy tylko ja mam takie szczęście? Załadowanie jednego brzmienia trwa kilka minut. Czy może Kontakt nie jest najodpowiedniejszym rozwiązaniem do korzystania z bibliotek w takim własnie formacie?

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
DJOZD

Re: Biblioteki w formacie gig

Post autor: DJOZD » środa 14 lip 2010, 09:21

...
Witam kolegów. Czy Wam również brzmienia w formacie gig ładują się do samplera (np. Kontakta) tak straszliwie wolno, czy tylko ja mam takie szczęście? Załadowanie jednego brzmienia trwa kilka minut. Czy może Kontakt nie jest najodpowiedniejszym rozwiązaniem do korzystania z bibliotek w takim własnie formacie?...

A jakim dysponujesz komputerem? DObrze mieć wolny RAM i biblioteke na osobnym szybim dysku.  Biblioteki gig wielkości np. 1GB - piano, powinno sie ladować max 10 sek. Pozatym nie ładuje się cała bibliotka a tylko punkty startowe.  

Pobierz demo programu Samplelord od naszego Wołodzimierza Grabowskiego i tam zobacz jak to działa.

Swoja drogą warto zakupić ten program. Sam sie za to wezme niedlugo.

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » środa 14 lip 2010, 09:32

A jakim dysponujesz komputerem?  

Intel Core2 Duo E6550 2,33GHz, 4 GB RAM, więc na logikę nie powinno być problemu, a jest Cry

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » środa 14 lip 2010, 09:51

Wielkie dzięki, DJOZD. Spróbowałem Samplelorda i to już jest zupełnie inna rozmowa. Kilka sekund i plik wchodzi. Rewelacja :)

Gdzie można kupić ten sampler?

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » środa 14 lip 2010, 10:22

ODPOWIEDZ