Kontakt 3 i Sampletank 2.5 - konflikt

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Akton
Re: Kontakt 3 i Sampletank 2.5 - konflikt

Post autor: Akton » wtorek 06 lip 2010, 08:03

...Natomiast nie wiem, czy coś nie namieszałem z instalacją Kontakta.
Problem jest następujący, że po zainstlowaniu kontakta nie jest on widoczny jako VSTi - w Sonarze.
Właściwie nie był tam w ogóle widoczny do momentu, aż skopiowałem pliki kontakta z rozszerzeniem"dll" do folderu: Program files - Cakewalk - Vstplugins. Nie wiem czy to jest właściwe rozwiązanie?

Po prostu zainstaluj jeszcze raz Kontakta, wskazując mu to właśnie miejsce, czyli Program Files - Cakewalk - VST plugins. Biblioteki możesz instalować tam, gdzie tylko chcesz (instalator pyta również o to), w zależności od wolnego miejsca na którymś z dysków. Ale, z drugiej strony, zastanawiam się nad celowością wsadzania Kontakt libraries, skoro masz SampleTank 2,5 XL :) KOntakt, przy moim wielkim szacunku dla niego jako samplera, brzmieniami niestety nie powala :)

NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Awatar użytkownika
Robix

Post autor: Robix » wtorek 06 lip 2010, 13:44

Po prostu zainstaluj jeszcze raz Kontakta, wskazując mu to właśnie miejsce, czyli Program Files - Cakewalk - VST plugins. Biblioteki możesz instalować tam, gdzie tylko chcesz (instalator pyta również o to), w zależności od wolnego miejsca na którymś z dysków. Ale, z drugiej strony, zastanawiam się nad celowością wsadzania Kontakt libraries, skoro masz SampleTank 2,5 XL :) KOntakt, przy moim wielkim szacunku dla niego jako samplera, brzmieniami niestety nie powala :)
...

A po co się bawić w instalację całego programu bez bibliotek w folderze sonara. Ja jak instaluję Vst, to wskazuję, żeby się instalował na dysku c, natomiast po instalacji przekładam po prostu jeden pliczek o nazwie np. play_VST_x64.dll, do folderu od DAW o nazwie VST plugins. I szafa mi gra :).

Pozdrawiam,

Robert

Początkujący muzyk.

muzikmen

Post autor: muzikmen » wtorek 06 lip 2010, 15:33

A po co się bawić w instalację całego programu bez bibliotek w folderze sonara. Ja jak instaluję Vst, to wskazuję, żeby się instalował na dysku c, natomiast po instalacji przekładam po prostu jeden pliczek o nazwie np. play_VST_x64.dll, do folderu od DAW o nazwie VST plugins. I szafa mi gra :).

Pozdrawiam,

Robert
...

Tak właśnie robiłem od początku czyli: instalacja bez przekierowania a następnie przekopiowanie pliku "dll" kontakta do DAW o nazwie VST pugins. Lecz powód moich niepowodzeń najprawdopodobniej leżał po stronie braku updates kontakta. Potwierdzę to jeszcze gdy się upewnię, że tak jest w istocie. Ostatnio zmieniłem jeszcze sposób instalacji Sampletanka wybierając tylko jedną opcję vsti, a nie jak wcześniej dxi i vsti, co z kolei wymusza
zmianę konfiguracji
w Cakewalk Plug-in Manger. Sądzę jednak, że problem leżał po stronie kontakta a właściwie braku update. W tym momencie mam wersję 3.02. Update 3.5 blokuje mi się i jeszcze nie wiem co jest tego powodem, ale jestem na dobrej drodze...
Dzięki za podjęcie tematu!

ODPOWIEDZ