...Nie działają ścieżki MIDI sterujące VSTi - hardware na tych samych ścieżkach działa. Nie da się też grać z klawiatury VSTi, chociaż zdarzenia MIDI się zapisują. To się stało nagle. Po prostu po załączeniu kompa nie działało mimo, iż za poprzednim razem wszystko było ok. A jak jest ok, to ja nic nie ruszam. Pliku więc żadnego nie powinno wciąć. Z drugiej jednak strony też bez powodu zmieniają mi się ustawienia Reasona, czasem przestawia się z ASIO4ALL na DX. Oprócz tego że nie da się go już używać, bo charczy. Szkoda, fajny był. VSTi na hoscie Cantabile dropi niemożebnie i w ogóle już z wirtuali nie korzystam poza SynthMasterem stand-alone, który jest niezniszczalny i jedynie przestawia się czasem na klawiaturę komputerową zamiast podłączonego masterkeyboardu. Może źle oceniam Samplituda, może problem jest w moim kompie. Co chwilę mi się coś w nim wysypuje mimo, że obchodzę się z nim jak z jajkiem. Może problem jest w interfejsie Behringera? Szczerze mówiąć nie mam już do tego siły i przyzwyczaiłem się grać co chwilę na czymś innym. To nawet inspirujące. W hardwarze mam podobne brzmiena, tak że w razie czego koncert jako tako zagram....
Witaj. SPrawa wygląda grubo. Napewno nie Samplitude jest winne a coś innego.
Może spróbuj na początek odinstalować i zainstalować na nowo zarówno sterowniki jak i Samplitude. Po to zeby zresetować wszelkie ustawienia.
Przypomnij sobie koniecznie czy zaraz przed pojawieniem sie problemów nie instalowałeś czegoś dodatkowo np. nowszej wersji sterowników czy jakiejkolwiek aplikacji. Użyj DPC latency checker i sprawdź czy nie masz problemu z latencją w systemie. Dlaczego używasz ASIO4ALL? Skoro masz interfejs behringera to uzyj oryginalnych sterowników. Ostatecznie, kiedy wszytsko juz w systemie bedzie działać perfekt, a tylko w sampltudzie bedą dropy, musisz sprawdzić jakie masz ustawienia buforów. Jeżeli uzywasz złych steroników to powinienieś ustawić je optymalnie - VIP spokojnie na 4096, natomiast ASIO na 256 w sterownikach karty. Spróbuj sprawdzić czy problem wystepuje zarówno na Economy engine i Hybrid engine. Ustaw multi CPU support jeżeli masz wielordzeniowy procesor oraz ASIO priority bost.
Musisz też wiedzieć że wiele instrumentów VST powoduje wiele problemów.
Jakich konretnie uzywasz?
Nigdy nie miałem takich problemów jak ty. A uzywam SAmplitudy juz dobre 10 lat.