Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
dadum
Sonar - sam zmienia tempo
Witam.
Mam dziwny problem z sonarem 8.5. Bawie sie nim już z pół roku i dotąd nie miałem żadnych problemów az do dzisiaj. W kawałku w którym ustawiłem tempo na 98 bpm, takie tempo tylko utrzymuje się na początku jego odtwarzania a potem spada na długości całego tracku do 96 bpm. Nic nie pomaga ręczne ustawianie z powrotem właściwego tempa bo program uparcie obniża tempo. Niestety to samo dzieje się także we wszystkich innych wcześniej zrobionych projektach jakie od tego czasu próbowałem odtworzyć, wszystkie zwalniają do 96bpm. Dodatkowo nawet jeśli ustawić ręcznie na całej długości tracku tempo 98 bpm to po wyeksportowaniu do wav lub mp3 nadal od pewnego momentu track zwalnia tempo do 96bpm.
W temacie DAW jestem świeży więc chyba sam sobie z tym nie poradze dlatego prosze o pomoc tudzież jakieś sugestie, może ktoś w innym DAWie miał podobny problem, z góry dzieki!
-
FIRE - Posty:152
...
Witam.
Mam dziwny problem z sonarem 8.5. Bawie sie nim już z pół roku i dotąd nie miałem żadnych problemów az do dzisiaj. W kawałku w którym ustawiłem tempo na 98 bpm, takie tempo tylko utrzymuje się na początku jego odtwarzania a potem spada na długości całego tracku do 96 bpm. Nic nie pomaga ręczne ustawianie z powrotem właściwego tempa bo program uparcie obniża tempo. Niestety to samo dzieje się także we wszystkich innych wcześniej zrobionych projektach jakie od tego czasu próbowałem odtworzyć, wszystkie zwalniają do 96bpm. Dodatkowo nawet jeśli ustawić ręcznie na całej długości tracku tempo 98 bpm to po wyeksportowaniu do wav lub mp3 nadal od pewnego momentu track zwalnia tempo do 96bpm.
W temacie DAW jestem świeży więc chyba sam sobie z tym nie poradze dlatego prosze o pomoc tudzież jakieś sugestie, może ktoś w innym DAWie miał podobny problem, z góry dzieki!...
Sprawdź ustawienia tempa w oknie "Tempo view". Myślę, że masz tam zapisane zmiany tempa i dla tego taka sytuacja ma miejsce.
-
FIRE - Posty:152
Oczywiście musisz usunąć wpisy zmian tempa w "Tempo view" i zapisać pusty projekt, jako template.
-
dadum
...
Oczywiście musisz usunąć wpisy zmian tempa w "Tempo view" i zapisać pusty projekt, jako template. ...
Rzeczywiście wszedłem do tempo view a tam bałagan
Dzięki za poradę.