Vintage Vocoder - problem z sygnałem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
keyzone
Vintage Vocoder - problem z sygnałem

Post autor: keyzone » poniedziałek 24 maja 2010, 16:54

Witajcie,

w kwitniowym numerze EiS dołączny na DVD został Vintage Vocoder. Próbowałem go przretestować, ale jednej rzeczy nie mogę zrozumieć. Dlaczego po przełacznika MOD L carrier nie wchodzi do wokodera i modulator brzmi tak, jakby sytezator wogóle nie grał. Po właczeniu bypasu słychać tak jak trzeba: w lewym kanale głos, a w prawym syntezator. Nie jest to pierwszy wokoder jakiego używam i wydaje mi się, że wysyłki na bus z vocoderem robie dobrze...

www.digimatch.eu i7 950, 24GB RAM, E-mu 1616m PCIe, Cubase7, Ozone5 Advanced, Komplete7, EWQLSO Platinium Plus, Goliath, Stormdrum2 Pro, Omnisphere, Trilian, ARC, T-Racks3 CS Grand, Real Guitar, LPC, Noman Factory British Bund

keyzone

Re: Vintage Vocoder - problem z sygnałem

Post autor: keyzone » środa 26 maja 2010, 11:09

Jeszcze coś, w manalu znalazłem opis ograniczeń związanych z wersją demo:

Other limitations of the demo edition are:

• saving and loading preset configurations is disabled

• only the onboard tone generator can be used as the carrier signal

• only saw wave oscillators are available

• hi-pass and band-pass filtering modes are disabled

• fixed 16 band analysis bank

• fixed analysis bank range

Jedank tutaj pozostało tylko to drugie ograniczenie, a reczta działa. Bardzo dziwne, bo w EiS nigdzie nie jest napisane, że to wersja demo. Czy ktoś, kto jest biegły w z stosowaniu wokoderów mógłby sprawdzić ten vocoder, bo byc może gdzieś popełniam błąd zwłaszcza, że wczesnie w instrukcjij napisali:

• Modulate anything with anything!!!
    >> As an alternative to using the onboard tone generator, the Vocoder has a secondary mode which allows it to use the left audio input as the modulator and the right audio input as the carrier (or vice versa)

Zatem modulatorem może być jakikolwiek generator dźwięku.

Z góry dziękuję za ewentualną pomoc:-)

www.digimatch.eu i7 950, 24GB RAM, E-mu 1616m PCIe, Cubase7, Ozone5 Advanced, Komplete7, EWQLSO Platinium Plus, Goliath, Stormdrum2 Pro, Omnisphere, Trilian, ARC, T-Racks3 CS Grand, Real Guitar, LPC, Noman Factory British Bund

ODPOWIEDZ