Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
Pan_Jabu
Re: Native Instruments Komplete 6
autor: Pan_Jabu » sobota 28 lis 2009, 20:47
ale z drugiej strony w tej wersji NIE MA PRO-53, czyli jednego z moich ulubionych...
to dziwne, nie powinni tak robić...
Dziś zauważyłem, że PRO-53 w ogóle został wycofany. Nie można go kupić nawet poza Kompletem.
"Please note: This product is discontinued. You can find virtual-analog synth souds in a wide range of other NI products, such as MASSIVE, REAKTOR, KONTAKT and KORE."
-
heathenichaer
autor: heathenichaer » sobota 28 lis 2009, 21:08
Dziś zauważyłem, że PRO-53 w ogóle został wycofany. Nie można go kupić nawet poza Kompletem.
"Please note: This product is discontinued. You can find virtual-analog synth souds in a wide range of other NI products, such as MASSIVE, REAKTOR, KONTAKT and KORE."...
To rzeczywiście dziwne bo to fajna emulacja była. Chyba, że wyjdzie Pro-54, ale to po co by wycofywali poprzednika zanim następca ujży światło dzienne?
[addsig]
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3
-
Soundscape
-
Kontakt:
autor: Soundscape » wtorek 01 gru 2009, 08:58
...
"Please note: This product is discontinued. You can find virtual-analog synth souds in a wide range of other NI products, such as MASSIVE, REAKTOR, KONTAKT and KORE."...
To rzeczywiście dziwne bo to fajna emulacja była. Chyba, że wyjdzie Pro-54, ale to po co by wycofywali poprzednika zanim następca ujży światło dzienne?
...
Po wycofaniu Akoustik Piano też minęło trochę zanim pojawiły się te 4 banki, które w sumie możemy uznać za następce. Pewnie następna kolej będzie na Elektrik Piano. Mam nadzieję, że nie przytrafi się to Pro-53, tylko wyjdzie nowsza wersja lub coś podobnego.
-
leokos80
autor: leokos80 » wtorek 20 kwie 2010, 22:31
Witam.
Jedno pytanie. Posiadam zainstalowany i zarejestrowany pakiet Komplete 6 na stacjonarnym, od jakiegoś czasu przymierzam się na zakup lapka (z przyczyn poprawienia mobilbilności) i teraz pytanie.
Czy da się ten sam produkt poprawnie zarejestrować na drugim stanowisku? Gdzies doczytałem, że jeśli się nie zarejestruje programu to działa jako wersja trial. Można na jednym kluczu odpalić dwie rejestracje?
-
Soundscape
-
Kontakt:
autor: Soundscape » wtorek 20 kwie 2010, 22:46
...
Witam.
Jedno pytanie. Posiadam zainstalowany i zarejestrowany pakiet Komplete 6 na stacjonarnym, od jakiegoś czasu przymierzam się na zakup lapka (z przyczyn poprawienia mobilbilności) i teraz pytanie.
Czy da się ten sam produkt poprawnie zarejestrować na drugim stanowisku? Gdzies doczytałem, że jeśli się nie zarejestruje programu to działa jako wersja trial. Można na jednym kluczu odpalić dwie rejestracje?
...
Ogólnie ujmując licencja wszystkich produktów NI zezwala na zainstalowanie programów na dwóch komputerach, biorąc pod uwagę właśnie przypadki "komputer stacjonarny i laptop". Są jednak wyjątki - Komplete 6 może być instalowany na trzech stanowiskach. Ale musisz to dokładnie sprawdzić w licencji. Póki co, na laptopie dodatkowo spokojnie.
Jest jednak wymóg licencyjny, iż jednocześnie nie możemy kożystać z dwóch stanowisk. (Np. gdy pracujesz na stacjonarnym nie możesz korzystać z laptopa jeśli chodzi o użytkowanie softu NI.)
-
KAFEL
Jest jednak wymóg licencyjny, iż jednocześnie nie możemy kożystać z dwóch stanowisk. (Np. gdy pracujesz na stacjonarnym nie możesz korzystać z laptopa jeśli chodzi o użytkowanie softu NI.)
...
To prawda ... ale ja np. mam Komplete 6, Kore 2 i Maschine na 2 laptopach. Nic nie stoi na przeszkodzie abym mógł korzystać ze wszystkich tych programów z 2 laptopami jednocześnie np. na scenie pamiętając oczywiście o uruchomieniu tylko jednej instancji konkretnego programu na jednym laptopie w tym samym momencie. Swoją drogą ciekawe jak można komuś udowodnić że złamał ten warunek licencji np. w jednym zagranym kawałku ?
.
No chyba że się mylę i w ogóle nie mogę korzystać z 2 laptopa w tym samym czasie tylko dlatego że jest tam gdzieś druga instalacja ?
-
Soundscape
-
Kontakt:
autor: Soundscape » środa 21 kwie 2010, 11:24
Swoją drogą ciekawe jak można komuś udowodnić że złamał ten warunek licencji np. w jednym zagranym kawałku ?
.
Można. Ktoś nakabluje na Ciebie
No chyba że się mylę i w ogóle nie mogę korzystać z 2 laptopa w tym samym czasie tylko dlatego że jest tam gdzieś druga instalacja ?
...
Powiedzmy, że na jednym laptopie grasz z instrumentów zawartych w Komplete 6 a na drugim leci sobie Maschine. W takim przypadku nie ma żadnego problemu.
-
KAFEL
Powiedzmy, że na jednym laptopie grasz z instrumentów zawartych w Komplete 6 a na drugim leci sobie Maschine. W takim przypadku nie ma żadnego problemu.
...
Właśnie tak, również tak na prawdę to pracując pod kontrolą Live nie ma problemu bo jest opcja "zamrażania". A z drugiej strony to dziwne że gdybym miał np. osobno kupionego Absyntha i Kontakta to mógł bym używaż obu na raz na 2 kompach a tak nie mogę bo są w pakiecie Komplete (?)
-
Soundscape
-
Kontakt:
autor: Soundscape » środa 21 kwie 2010, 13:15
Właśnie tak, również tak na prawdę to pracując pod kontrolą Live nie ma problemu bo jest opcja "zamrażania". A z drugiej strony to dziwne że gdybym miał np. osobno kupionego Absyntha i Kontakta to mógł bym używaż obu na raz na 2 kompach a tak nie mogę bo są w pakiecie Komplete (?)
...
No właśnie w przypadku Komplete 6 jest zezwolenie na instalkę na trzech komputerach. Ale nawet mając dwie licencje możesz. Na jednym kompie leci Absynth na drugim Massive np.
-
KAFEL
No właśnie w przypadku Komplete 6 jest zezwolenie na instalkę na trzech komputerach. Ale nawet mając dwie licencje możesz. Na jednym kompie leci Absynth na drugim Massive np.
...
Wstyd ...muszę w końcu przeczytać tę licencję
... super !