Witam drogich Forumowiczów.
Czy ktoś z czytających ten post jest mi w stanie podpowiedzieć, jak wykorzystać kompresor Voxebgo Crunchessor w trybie sidechain?
Czytam instrukcję po raz dziesiąty i próbuję konfigurować okienko ROUTING i nie mogę sobie poradzić.
Proszę o przykład, jak skonfigurować ten kompresor w trybie keying i ducking.
Oczywiście zasada działania takiego mechanizmu jest mi jak najbardziej znana, tylko nie potrafię wykonać jej w przypadku tej akurat wtyczki VST.
Podobnie nie mam pojęcia, jak zastosować VST SSS Sidechain Compressor. Znawcom tematu zagadnienia SIDECHAIN napewno znany jest ten kompresor.
W prypadku tej wtyczki, gapiąc się na nią już któryś raz z rzędu nie widzę przełącznika keying ani ducking ani przełącznika kanału.
Proszę o pomoc. Vtyczka od SSS jest bardzo interesująca ze względu na posiadanie regulowanego parametru HOLD (zastanawiam się przy okazji czemu Panowie programiści nie umieszczają takiej funkcji we wszystkich temu podobnych wtyczkach (zapewne bardzo proste w zaprogramowaniu.).
Może znacie jeszcze inne kompresory VST z funkcją SIDECHAIN?
Ja cały czas poszukuję i na razie znalazłem ten od SSS i VOXENGO Crunchessor, których nie potrawię zaprząźć do działania, oraz DB Audioware Sidechain Compressor, który w ogóle spala od razu, bo czas POWROTU można maksymalnie ustawić na 1 sekundę i nie posiada on przy tym funkcji HOLD, przez co nie sprawdza się w radiu.
Pomóżcie.
PS. Pamiętam, że kiedyś czytałem artykuł w fachowym piśmie i był w nim opisywany kompresor VST z funkcją sidechain o którym nie wspomniałem, ale nie pamiętam jego nazwy. Poszukiwania w internecie pozostają bezowocne, dlatego jeśli znacie jeszce jakieś tego typu wtyczki to będę bardzo wdzięczny za cynk.
Pozdrawiam.