Witam.
Mam klawiaturę sterującą M-Audio Axiom Pro 61 i mam problem. Sam nie wiem czy mój Cubase 5 widzi tą klawiaturę czy nie. W zakładce Device Setup/Midi/Midi Port Setup widzi ją jako DirectMusic. W instrukcji obsługi jest napisane (instrukcja obsługi instalacji HyperControl) żeby dodać Axioma należy wejść w zakładkę Device Setup/Remote Devices i nacisnąć plusik a następnie wybrać go z listy. Mojego Axioma nie ma na liście. O co chodzi? Jak to rozwiązać? Pomocy!
Pozdrawiam
M-Audio Axiom Pro 61 - problem z Cubase 5
Re: M-Audio Axiom Pro 61 - problem z Cubase 5
ja z kolei mam klawiaturkę cme zasilaną z portu usb przez który również wysyłam komunikaty midi, Jeśli włącze najpierw program a potem klawiature - Cubase 5 jej nie widzi.
Zamiast wchodzić w ustawienia w cubase to wolę wyłączyć i włączyć program ;)
Re: M-Audio Axiom Pro 61 - problem z Cubase 5
...ja z kolei mam klawiaturkę cme zasilaną z portu usb przez który również wysyłam komunikaty midi, Jeśli włącze najpierw program a potem klawiature - Cubase 5 jej nie widzi.
...
Mi nikt nie pomógł ale problem rozwiązałem sam :) Też tak mam że najpierw trzeba włączyć sterownik a dopiero potem program ale nie chodziło mi o to. Chodziło mi o HyperControl, który okazało się, że zainstalował się w katalogu Cubase 4 i siłą rzeczy mój Cubase 5 go nie widział. Przeniosłem go do katalogu Cubase 5 i wszystko gra i jestem szczęśliwy :) Póki co :)
Pozdrawiam
...
Mi nikt nie pomógł ale problem rozwiązałem sam :) Też tak mam że najpierw trzeba włączyć sterownik a dopiero potem program ale nie chodziło mi o to. Chodziło mi o HyperControl, który okazało się, że zainstalował się w katalogu Cubase 4 i siłą rzeczy mój Cubase 5 go nie widział. Przeniosłem go do katalogu Cubase 5 i wszystko gra i jestem szczęśliwy :) Póki co :)
Pozdrawiam