Cześć
To mój pierwszy post więc witam Wszystkich.
Kupiłem ostatnio Mbox2 factory. No i możliwe że tu się zaczynają schody. Koleś twierdzi że to factory. Właściwie na pudełku jest napisane że factory do tego dostałem jeszcze klucz usb (iLok). Na początku uwierzyłem że to jest factory ale jak zacząłem instalować różne programy z dołączonych płytek to zobaczyłem że nie mam żadnego plugin-u z zestawu factory czyli
- moogerfooger Analog Delay
- JOEMEEK SC2
- JOEMEEK VC5
- Cosmonaut Voice
- Digidesign Maxim
Zacząłem sprawę wyjaśniać z poprzednim właścicielem i On twierdzi że to jest factory. Pomyślałem ok może coś się z płytką z programami stało, więc pogrzebałem na stronie producenta i chyba mógłbym ściągnąć (co oczywiście zrobiłem)
http://www.digidesign.com/index.cfm?...d=100&navid=54
Napiszcie czy mogę z tej strony ściągnąć brakujące wtyczki (ja ściągnąłem Mbox 2 Factory & Producer Factory Bundle Plug-ins v7.4 (Windows XP - Vista) for Pro Tools 7.0-7.4 gdyż mam wersję PT LE 7.3 z możliwością upgrade do 7.3.1).
Po zainstalowaniu wtyczek zaczęły pojawiać się problemy przy starcie PT:
"update tpkd drive required and a reboot..." przy próbie załadowania wtyczki np. Cosmonaut Voice no i to samo się pojawia dla pozostałych.
Poczytałem i zacząłem rejestrować klucz usb na stronie iLok.com. Konto założyłem zacząłem dodawać iLok do konta i dostałem komunikat:
"One connected iLok can't be used with iLok.com and this account.
iLok iLok MBox 2 Factory (jakiś numer) is registered to another account"
z anglika jestem słaby ale rozumiem, że ten klucz jest przypisany do innego konta.
W związku z powyższym mam pytanie:
1. Jak poznać że mam wersję factory (posiadanie klucza iLok powinno być odpowiedzią ale może można to srawdzić jeszcze inaczej ?)
2. Czy wtyczki z pakietu factory dostarczane są na osobnej płycie czy trzeba ściągnąć z sieci ? Jeśli z sieci to czy podany przeze mnie link jest właściwy ?
3. Co muszę zrobić żeby klucz iLok zaczął u mnie działać ?
Proszę pomóżcie.