System wariuje!!!
Wczoraj zrobilem reboot systemu!Nie pierwszy raz ale tym razem wszytko zachowuje sie jakos dziwnie!Komp zamulony jest jak jakis stary staw
Cool Edit co chwile sie zawiesza i wywala komunikata ze "program wykonal nieprawidlowa operacje". Acid tez odchodzi od normy ze swoim zachowaniem!Wywala swoj komunikat o bledzie!A co chwile wyskakuje ze SISTRAY "wykonal nieprawidlowa...."!!!Co sie dzieje?!:evil: Pomozcie koledzy....

-->play your reason system<--
Re: System wariuje!!!
Proponuje przywrócić rejestry (w ms-dosie scanreg.exe lub scanreg /fix) i wybrac przywrócenie rejestru sprzed np 3 dni, jak nie pomozeto grzebac w drajwerach a jak nie tp przeinstalowanie windy ...
Z ciekawosci przeskanowalem go mks i wyszlo ze....mialem rozlegarnie wirusow w systemie!Tylko nie wiem skad to sie wzielo??!!Dwoch trijanow nie udalo mi sie usunac!Zobaczymy jak teraz bedzie sie zachowywal...
Teraz to juz wogole jest cudownie!
Podczas skanowania zostaly skasowane zarazone pliki systemu i teraz podczas uruchomienia jakiegosprogramu wyskakuje ze"...jest nie prawidlowa aplikacja systemu win 32"!Niech to szlag!!!Mam juz tego dosc!Chyba przeinstaluje winde...chyba ze jest inny sposob?Pomocyyyyyyyy.......

W momecie gdy Ci sie zawiesza System, Pliki zostja rozrzucane po dysku, proponuje jesli nie masz innych narzedzi , zeskanuj Dysk w poszukiwaniu Błedow , a potem zrob Defragmetacje, szperanie w rejestrach nic ci nie da, a mozesz nagrabic sobie
Chyba przeinstaluje winde...
Na problemy z windowsem to jest bardzo dobry sposób. Szczególnie, jeśli się tego nie robiło np. rok... albo dłużej
Na problemy z windowsem to jest bardzo dobry sposób. Szczególnie, jeśli się tego nie robiło np. rok... albo dłużej

Tez na to wpadlem ale defragnentacja nie przyniosla zadnych widocznych skutkow!Rejestru nie bede ruszal bo to nie moja dzialka....Odinstalowanie i proba ponownego zainstalowania programu nic nie daje bo nie mozna rozpoczac instalacji!!!Chyba to bedzie dobry pretekst by kupic XP i zmienic system!!!!Wrrrr
Utracone pliki systemowe możesz odzyskać jeszcze z płyty Windowsa.
start/programy/akcesoria/narzedzia systemowe/informacje o systemie,
potem wybierasz z menu Narzędzia/ Kontroler plików systemowych. Sytem przeskanuje kompa w poszukiwaniu brakujacych plików sytemowych i z płyty CD automatycznie przywraca brakujące pliki.
Jesli nie pomoze to jednak czeka cie re-install systemu
Pozdrawaim\\XVOICE
start/programy/akcesoria/narzedzia systemowe/informacje o systemie,
potem wybierasz z menu Narzędzia/ Kontroler plików systemowych. Sytem przeskanuje kompa w poszukiwaniu brakujacych plików sytemowych i z płyty CD automatycznie przywraca brakujące pliki.
Jesli nie pomoze to jednak czeka cie re-install systemu

Pozdrawaim\\XVOICE
Ja w takich sytuacjach , a takze takowych doswiadczyłem, stosuje NORTON UTILITYS , wyszukuje wszystkie błdy systemowe , zle zapisane pliki, dosłownie wszystko , Zawsze naprawia błedy w 99% skuteczny
to akurat moja branza wiec ci powiem jedno po pierwsze nawet jak odzyskasz pliki systemowe z plyty to i tak windows bedzie do bani musisz formatowac dysk czy ci to sie podoba czy nie . Przed formatem znajdz tylko jakiegos kompa z aktualnymi bazami virusow z dobrym anty virem podlacz do tego kompa swoj dysk jako slave i przeskanuj jeszcze raz caly dysk wtedy usuniesz wszystko bo jak sam skanujesz to pliki ktore sa uzywane przez system sa nieuleczalne. pozniej formatujesz wgrywasz system i INSTALUJESZ antyvirusa a jak masz orginalny system to latwki z www.windowsupdate.com tez by sie przydaly.
Muzyk, początkujący realizator (HOME RECORDING)