Midi Optimizer Pro 6 - brak wyboru DSP ?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Piotr1967
Midi Optimizer Pro 6 - brak wyboru DSP ?

Post autor: Piotr1967 » niedziela 03 sty 2010, 20:53

Wpadła mi w ręce wersja demo ciekawego programiku do obróbki plików midifiles Midi Optimizer Pro 6. Program jest o tyle ciekawy że obsługuje praktycznie wszystkie rodzaje aranżerów i niektóre moduły (mapowanie barw, prosta edycja). Wersja demo jest w pełni funkcjonalna ale z możliwością zapisu całości tylko 3 razy. Zauważyłem jednak pewnego buga w funkcjonalności. Sprawa dotyczy obsługi bloku DSP w większości starszych instrumentów. W moim przypadku jest to Korg PA80. Program nie ma opcji wyboru efektów w bloku AB/CD. Mam w związku z tym pytanie czy ktoś z Was go używa może w wersji zarejestrowanej i czy w wersji pełnej też nie ma tej opcji ? Przeglądając manual nie natrafiłem na taką możliwość ale może jest jakiś myk z tym związany o którym nie wiem ;). Ciekawe że np w przypadku instrumentów takich jak np Tyros 1, 2, 3 blok DSP jest obsługiwany. Planowałem zainwestować te 150 EU w zakup tego softu ale w związku z tą niedogodnością wciąż się zastawnawiam. Może ktoś z szanownych użytkowników coś wie więcej w tym temacie.

Wersja demo jest do pobrania tu

http://www.midiland.de/de/software_frameset.htm

muzyk, informatyk

ODPOWIEDZ