Sonar LE - uszkodzony plik .cwp

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Goddard
Sonar LE - uszkodzony plik .cwp

Post autor: Goddard » wtorek 01 gru 2009, 20:07

Dłubałem sobie właśnie w projekcie, gdy Sonar (4 LE) zaczął się jakoś dziwnie zachowywać, może dlatego, że było sporo śladów audio. Zapisałem projekt i uruchomiłem ponownie. Jakież było moje wk... gdy się okazało, że przy próbie wczytania go dostaję teraz komunikat "not a Cakewalk file". Musiał się popsuć w trakcie nagrywania... Miał ktoś podobną sytuację? Da się to jakoś odzyskać?

Awatar użytkownika
spiker

Re: Sonar LE - uszkodzony plik .cwp

Post autor: spiker » środa 02 gru 2009, 09:09

Po pierwsze primo na czym polegała "dłubanina" o której piszesz...gmerałes coś w samym pliku CWP..? Edytowałeś jego zawartość?

Po drugie primo  sprawdź czy czasem w nazwie pliku nie wpisałeś (omyłkowo rezcz jasna) jakichś niedozwolonych znaków (może kropka co ma być kropką jest przecinkiem np?, albo jakies /\\..itp)

Po drugie sprawdź, czy nie masz czasem w folderze z projektem pliku zapasowego typu "auto copy" - jeśli jest to odpal.

Jeśli to nie pomoże to spróbuj odpalić projekt z wciśniętym SHIFT+CTRL

pozdrowienia

ML

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Recoil

Post autor: Recoil » środa 02 gru 2009, 09:48

Miałem podobny problem ale z sonarem 6 LE

Z tym że pojawiało się to wtedy gdy próbowałem otworzyć plik bezpośrenio przed odpaleniem Sonara.

Spróbuj odpalić Sonara a potem clickinij open i otwórz plik. I powinno być już w porządku.

Recoil

Goddard

Post autor: Goddard » środa 02 gru 2009, 11:25

...
Po pierwsze primo na czym polegała "dłubanina" o której piszesz...gmerałes coś w samym pliku CWP..? Edytowałeś jego zawartość?

Wiesz, wczytałem go do Notatnika, dodawałem przypadkowe ciągi liter i sprawdzałem, czy się później wczyta do Sonara :D

Dłubanina polegała na edycji śladów midi. Głównie na humanizacji, którą robię zawsze ręcznie. Wiem, wiem, w Cakewalku są gotowe patterny, ale jak dla mnie działają z finezją walca drogowego. Dlatego najbardziej mi zależy właśnie na odzyskaniu ścieżek midi.

Po drugie primo  sprawdź czy czasem w nazwie pliku nie wpisałeś (omyłkowo rezcz jasna) jakichś niedozwolonych znaków (może kropka co ma być kropką jest przecinkiem np?, albo jakies /\\..itp)

Hm, plik ma nazwę "smarki_z_wiertarki##!!!?????//?**7%%%!$\\". Sądzisz, że to może być przyczyna? ;)

Po drugie sprawdź, czy nie masz czasem w folderze z projektem pliku zapasowego typu "auto copy" - jeśli jest to odpal.

Niestety kopii nigdzie nie ma. Wiem, że Sonar automatycznie robi kopie plików wave i te faktycznie znalazłem. Zapasowych plików CWP jednak brak.

Jeśli to nie pomoże to spróbuj odpalić projekt z wciśniętym SHIFT+CTRL

Tak, wiem, safe mode. Próbowałem tego na samym początku.

Z ciekawości podglądnąłęm plik w trybie tekstowym i 75% zawartości stanowią identyczne znaki, więc raczej chyba odzyskać się tego nie da. Trudno. Napisałem do obsługio technicznej Cakewalka, może coś poradzą.

Swoją drogą co za ironia losu. Kiedyś człowiek pracował na cracku, słabym komputerze i nigdy nic podobnego się nie zdarzyło ;)

Awatar użytkownika
AkselPL

Post autor: AkselPL » środa 02 gru 2009, 14:35

Dlatego własnie nie używam kompa tylko pracuje na rejestratorze ;] Uważam to za wyższość nad każdym programem. Mając UPS i rejestrator nigdy do takich rzeczy nie dochodzi ;]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio

ODPOWIEDZ