Zawieszanie i odwieszanie Sony Acid Pro 7.0 c

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Burny
Zawieszanie i odwieszanie Sony Acid Pro 7.0 c

Post autor: Burny » wtorek 24 lis 2009, 18:49

Witam.

Panowie i Panie mam problem.

Otóż pracując w Sony Acid nad projektem powiedzmy 10 śladowym używam paru wtyczek. I kiedy zamykam program i odpalam ponownie ten sam projekt, już nie chce ruszyć. Naciskam oddtwarzanie i odtwarzanie ani drgnie. Moim jakimś sposobem na rozwiązanie tego problemu jest minimalizowanie okna Acid (wówczas wszystkie ślady przełączają się w tryb offline) i powrót do okna pełnego. Takim nazwijmu to resetem jestem w stanie w trakcie pracy "odwiesić program".

Tylko wytłumaczcie mi proszę, dlaczego dzieje się tak, że pracując nad projektem moge wtyczek VST zakładać od ogroma równolegle i w łańcuchach i komputer wyrabia (zużycie proca w task menagerze nie przekracza 50%).

I teraz dla przykładu zamykam program, robię zapisz i już projekt nie chce "wstać" - opcja play wciśnięta ale pasek ani drgnie.

Jeśli zaznaczę opcję bypass all audio FX, projekt rusza - jak załącze spowrotem wtyczki - stoi. Po takiej manipulacji pojedynczymi wtyczkami na śladzie, po pewnym czasie program staje się stabilny i znowu można zapiąć dużo efektów i wszytsko działa. Zamykasz program, włączasz znowu i lipa.

Używam PC duo 2,5 2 gb ram i interfejsu Firewire Firestudio Tube.

Pomóżcie proszę, bo nawet małej sesji zmiksować przez to nie mogę.

Awatar użytkownika
Szofer

Re: Zawieszanie i odwieszanie Sony Acid Pro 7.0 c

Post autor: Szofer » wtorek 24 lis 2009, 19:56

...
Witam.

Panowie i Panie mam problem.

Otóż pracując w Sony Acid nad projektem powiedzmy 10 śladowym używam paru wtyczek. I kiedy zamykam program i odpalam ponownie ten sam projekt, już nie chce ruszyć. Naciskam oddtwarzanie i odtwarzanie ani drgnie. Moim jakimś sposobem na rozwiązanie tego problemu jest minimalizowanie okna Acid (wówczas wszystkie ślady przełączają się w tryb offline) i powrót do okna pełnego. Takim nazwijmu to resetem jestem w stanie w trakcie pracy "odwiesić program".

Tylko wytłumaczcie mi proszę, dlaczego dzieje się tak, że pracując nad projektem moge wtyczek VST zakładać od ogroma równolegle i w łańcuchach i komputer wyrabia (zużycie proca w task menagerze nie przekracza 50%).

I teraz dla przykładu zamykam program, robię zapisz i już projekt nie chce "wstać" - opcja play wciśnięta ale pasek ani drgnie.

Jeśli zaznaczę opcję bypass all audio FX, projekt rusza - jak załącze spowrotem wtyczki - stoi. Po takiej manipulacji pojedynczymi wtyczkami na śladzie, po pewnym czasie program staje się stabilny i znowu można zapiąć dużo efektów i wszytsko działa. Zamykasz program, włączasz znowu i lipa.

Używam PC duo 2,5 2 gb ram i interfejsu Firewire Firestudio Tube.

Pomóżcie proszę, bo nawet małej sesji zmiksować przez to nie mogę....

Hej

Chyba system od nowa trzeba postawic jedyne sensowne rozwiazanie i to powinno rozwiazac problem tak przynajmniej mi sie wydaje

Hej

Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

Burny

Post autor: Burny » wtorek 24 lis 2009, 20:20

Jak mocno możecie obciążać swoje maszyny, wtyczkami tupu PSP Vintage Warmer, Voxengo Crunchessor i podobnymi.

Czy użyty 4 razy Warmer, i dajmy na to na 3 kompresor - oba VST - mają prawo pzreciążyć system?

Burny

Post autor: Burny » wtorek 24 lis 2009, 20:48

Sprecyzuję swoją prośbę, którą zawarłem powyżej.

Opiszcie bardzo ogólnie swoją konfigurację sprzętową i napiszcie co potrafi.

Np. ile wtyczek typu PSP VINTAGE WARMER są w stanie uciągnąć Wasze maszyny jednocześnie.

Bedę wdzięczny za taką prezentacje możliwości Waszych maszyn, bo będę wówczas wiedział czy jest sens się w ogóle denerwować.

Czy zainstalowanie ACID na WINDOWS XP 64 bitowym przyspieszy pracę programu. Kto wie jak to jest z SONy Acid pro 7.0c? Czy jego kod jest pisany na 64 bity?

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » środa 25 lis 2009, 12:20

moim zdaniem wina leży po stronie którejś z wtyczek, acid lubi sie z niektórymi konfliktowac i nie zawsze współpracuje z wszystkimi wtyczkami. powinienes wrzucac pojedynczo wtyczki do projektu i obserwowac czy po którejs nie zaczyna się sypać. Zalinstalowanie na xp64 nic ci nie da. Ja osobiscie uzywam acid 6 bo jest stabilniejszy i szybszy od 7. Jaka masz karte dzwiękową?

Burny

Post autor: Burny » środa 25 lis 2009, 21:21

...moim zdaniem wina leży po stronie którejś z wtyczek, acid lubi sie z niektórymi konfliktowac i nie zawsze współpracuje z wszystkimi wtyczkami. powinienes wrzucac pojedynczo wtyczki do projektu i obserwowac czy po którejs nie zaczyna się sypać. Zalinstalowanie na xp64 nic ci nie da. Ja osobiscie uzywam acid 6 bo jest stabilniejszy i szybszy od 7. Jaka masz karte dzwiękową?... 

presonus firestudio tube

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » środa 25 lis 2009, 22:52

pytam ponieważ ja mam emu1212 i za każdym razem musiałem przed odpaleniem projektu resetowac sterowniki asio ale to był inny problem

ODPOWIEDZ