trzaski w cubase

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
aandrew04
trzaski w cubase

Post autor: aandrew04 » piątek 06 lis 2009, 11:45

Witam,

problem jest powszechnie znany i znane są najczęstrze przyczyny występowania. Chciałbym zapytać czy można i  jak je usunąć (trzaski w cubase) .

Mam dzwie ścieżki midi i dwie ścieżki audio. W niektórych miejscach - zwykle na początku taktu cubase strzela. Kiedy wyciszam wszytko co jest w tym miescu na audio i usuwam wszystkie dzwięki midi  trzaski pozostają, co oznacza że nie są nagrane. Czy można się ich pozbyć?

studioSE21

Re: trzaski w cubase

Post autor: studioSE21 » piątek 06 lis 2009, 14:20

...
Witam,

problem jest powszechnie znany i znane są najczęstrze przyczyny występowania. Chciałbym zapytać czy można i  jak je usunąć (trzaski w cubase) .

Mam dzwie ścieżki midi i dwie ścieżki audio. W niektórych miejscach - zwykle na początku taktu cubase strzela. Kiedy wyciszam wszytko co jest w tym miescu na audio i usuwam wszystkie dzwięki midi  trzaski pozostają, co oznacza że nie są nagrane. Czy można się ich pozbyć?...

hmmm,

moze byc kilka powodow problemu....

1. byc moze zle zapetliles plik audio, w zwiazku z tym ze sampel nie zaczyna sie od 0 a od innej wartosci - slyszysz klik

2. latencja - mozliwe ze trzaski sa powodem zbyt niskiej latencji; sproboj ja zwiekszyc

3. powodem rowniez moze byc wadliwe polaczenie kabli cyfrowych (lub klopot karty z zegarem), co powoduje nieprzyjemne cyfrowe trzaski

jakbys mogl przdstawic plik audio, byloby latwiej podpowiedziec

pozdrawiam

www.se21.org.uk

Pietro

Re: trzaski w cubase

Post autor: Pietro » piątek 06 lis 2009, 14:41

A nie przeciążasz procesora?

- Piotr

ODPOWIEDZ