Problem z EastWest Quantum Leap Pianos

Re: Problem z EastWest Quantum Leap Pianos
Hehe, dzięki :). Stara się człowiek jak może. Mówisz, że trzymasz pedał wciśniety i grasz ćwierćnuty na ten przykład trójdźięki? Powinny ginąć od razu, jak puścisz pedał. To jak bardzo "nadbudują" się te akordy zależy trochę od modelu piana. - Piotr
tak tak, pogłos tutaj nie ma nic do rzeczy, ewidentnie dziwnie brzmi odpalenie sustain'a, np w steinberg grand 2 nie było takie nachalne. Np założmy że trzymasz lewą ręką oktawę a prawą grasz krótkie trójdźwięki odpalane sustainem. Po 3 takich akordach prawą ręką robi się straszny kociołek.... Łukasz Grzejek z Audiofactory właśnie mówił mi, że pianiści narzekają na działanie tego systemu pedałowego...
Adam
ps. Piotrze robisz bardzo fajną muzykę, gratulacje :)...
W zasadzie wszystko już mam tylko BARDZO mi brakuje jednej małej rzeczy - dźwięku puszczonego pedała :) ustawienie w artykulacji release na max to jednak nie to bo to tylko młoteczki odchodzące od strun... szkoda wielka, że nie ma dźwięku zwolnionego i naciskanego pedała a to w sumie taki podstawowy smaczek (nawet grand 2 to ma).
Nie wierzę, że tego tutaj nie ma :) Na pewno musi być jakiś sposób....
Adam...
A no właśnie takich smaczków w tej bibliotece brakuje.
- Piotr
U mnie na pudełku pisze: RECOMMENDED: Core Duo or better, 2 GB RAM, sound card with ASIO.
Nie wiem, może w plik read me grupy H20 Ci pisze 8 GB :)
A pozatym nikt o zdrowych zmysłach nie używa Visty w studio a XP adresuje max 3-4GB
...
A może powinienem być tam samo złośliwy i napisać, że w sumie to po angielsku było parę wyrazów i chyba jednak za dużo dla Ciebie, ale nie zrobię tego :)
A może masz syndrom gościa który jechał całe życie na H2O, kupił program i teraz wszystkim pokaże jaki jest fajny.... Jeśli się mylę to bardzo Cię przepraszam.
Wiesz kto wyprodukował Twój program? Mają stronę internetową i dział pomocy technicznej.
Ja wczoraj napisałem do supportu i dostałem dziś odpowiedź. Niewiarygodne?
Tylko, że po angielsku trzeba napisać.....
--
pozdr
Jest kilka opcji tutaj, ale kręcę i nie bardzo to coś daje. Muszę dorwać manual'a....
Jak dorwać? To w H20 nie dodali? :P
--
pozdr
Uspokójta się ludziska i darujta złośliwości
Na pudełku jest faktycznie inaczej niż na stronie.
- Piotr