Yamaha Studio Manager jako VST?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
www.taniestruny.pl
Yamaha Studio Manager jako VST?

Post autor: www.taniestruny.pl » środa 29 lip 2009, 15:19

Witam

Od kilku tygodni jestem posiadaczem Yamaha Motif XS8. Powoli wgryzam się jego możliwości. Teraz jestem na etapie integracji z PC. Udało mi się spiąć go z CUBASE (wersja LE4), zainstalowałem program Yamaha Studio Manager który zwalił mnie z nóg swoimi możliwościami. Mam jednak problem ponieważ z instrukcji zrozumiałem, ze można używać instrumentu jako VST z poziomu CUBASE. Niestety zupełnie mi to nie wychodzi. Nie ma takiego instrumentu w spisie instrumentów wirtualnych. Czy ktoś ma podobne doświadczenia i mógł/zechciał mi pomóc?

z góry dziękuję

Przemo
Przemysław Zalewski

Awatar użytkownika
Szofer

Re: Yamaha Studio Manager jako VST?

Post autor: Szofer » środa 29 lip 2009, 22:15

...Witam

Od kilku tygodni jestem posiadaczem Yamaha Motif XS8. Powoli wgryzam się jego możliwości. Teraz jestem na etapie integracji z PC. Udało mi się spiąć go z CUBASE (wersja LE4), zainstalowałem program Yamaha Studio Manager który zwalił mnie z nóg swoimi możliwościami. Mam jednak problem ponieważ z instrukcji zrozumiałem, ze można używać instrumentu jako VST z poziomu CUBASE. Niestety zupełnie mi to nie wychodzi. Nie ma takiego instrumentu w spisie instrumentów wirtualnych. Czy ktoś ma podobne doświadczenia i mógł/zechciał mi pomóc?

z góry dziękuję

Przemo...

Hej

A instalowales drivery do motifa na pc? penie po mlan spioles czy tak? no i w cubase musisz dodatkowo jeszcze pokazac mu gdzie VST instalowales bo nie wszystko pakuje sie na c:/plugin (czy jakos tak) i czasami tak sie dziej wlasnie ze ich nie widac.

Hej

Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

www.taniestruny.pl

Post autor: www.taniestruny.pl » czwartek 30 lip 2009, 18:53

A instalowales drivery do motifa na pc? penie po mlan spioles czy tak? no i w cubase musisz dodatkowo jeszcze pokazac mu gdzie VST instalowales bo nie wszystko pakuje sie na c:/plugin (czy jakos tak) i czasami tak sie dziej wlasnie ze ich nie widac.

Zainstalowałem jedynie sterowniki do mLAN. Mówisz, że do samego Motifa też trzeba instalować sterowniki?

Przemysław Zalewski

Awatar użytkownika
Szofer

Post autor: Szofer » czwartek 30 lip 2009, 20:02

...

Zainstalowałem jedynie sterowniki do mLAN. Mówisz, że do samego Motifa też trzeba instalować sterowniki?...

Hej

a to jak myslisz uzywac motif VST bez uprzedniego zainstalowania go? chyba jest takie cos do nie go bo ja klawiszowcem nie jestem i nie znam tego sprzetu dokladnie, ale jest chyba yamaha motif VST?

Hej

Mesa Boogie Traxis, Marshall JMP-1, ADA MP-1, POD X3, Digitech 2120, Rocktron Voodu Value, TC Electronic G-Major, DBX 166A, Rocktron Intellifex, Mesa Bogie 2:90, KRK VXT6, FocusriteSaffire, Ibanez, Framus, Cubase, VST,BeyerDynamic DT150,Behringer FCB-1010

www.taniestruny.pl

Post autor: www.taniestruny.pl » czwartek 30 lip 2009, 20:20

chyba jest takie cos do nie go bo ja klawiszowcem nie jestem i nie znam tego sprzetu dokladnie, ale jest chyba yamaha motif VST?

A to dziękuję... szukam kogoś kto jest i kto zna. Udało mi się jednak uruchomić ten instrument z poziomu Cubase. Mam teraz jednak inny problem. Tworzę track MIDI, jako wyjście ustawiam Yamaha Motif XS, podpinam brzmienie - hula aż miło. Problem jednak polega na tym, że jak tworzę więcej śladów to niezaleznie od tego na którym Tracku gram to odtwarzane są brzmienia ze wszystkich śladów. Odtwarza już poprawnie.

Przemysław Zalewski

TiSi

Post autor: TiSi » piątek 04 wrz 2009, 13:44

Przemku znasz może jakąś Polską stronę na której można zdobyć informacje i ew. pomoc związane z tym instrumentem? Ja również jestem jego posiadaczem, ale 7emki i chciałbym z kimś pogadać kto ma 8emkę:) na temat karty mLan, jakie korzyści niesie ze sobą jej posiadanie? A może założymy forum użytkowników Motifów, albo motifów, M3, Oasysów, Virusów itp, najwyższej półki aby zciągnąć większą liczbę użytkowników, co myślę dla wielu przyniosłoby korzyść?

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » piątek 04 wrz 2009, 16:12

Oj to chyba Ty Tomek bo dziś dzwoniłeś do mnie z tym problemem:)

zajrzyj tu --> http://instrumentyklawiszowe.com/forum/

to jest forum klawiszowców i jest też dział Motifów więc pewnie więcej się tam dowiesz. Pozdro!

TiSi

Post autor: TiSi » piątek 04 wrz 2009, 16:53

Tak to ja, dzięki za cynk Velu, pozdrowionka:-D

ODPOWIEDZ