Yamaha Studio Manager jako VST?
-
Od kilku tygodni jestem posiadaczem Yamaha Motif XS8. Powoli wgryzam się jego możliwości. Teraz jestem na etapie integracji z PC. Udało mi się spiąć go z CUBASE (wersja LE4), zainstalowałem program Yamaha Studio Manager który zwalił mnie z nóg swoimi możliwościami. Mam jednak problem ponieważ z instrukcji zrozumiałem, ze można używać instrumentu jako VST z poziomu CUBASE. Niestety zupełnie mi to nie wychodzi. Nie ma takiego instrumentu w spisie instrumentów wirtualnych. Czy ktoś ma podobne doświadczenia i mógł/zechciał mi pomóc?
z góry dziękuję
Przemo
Re: Yamaha Studio Manager jako VST?
...Witam
Od kilku tygodni jestem posiadaczem Yamaha Motif XS8. Powoli wgryzam się jego możliwości. Teraz jestem na etapie integracji z PC. Udało mi się spiąć go z CUBASE (wersja LE4), zainstalowałem program Yamaha Studio Manager który zwalił mnie z nóg swoimi możliwościami. Mam jednak problem ponieważ z instrukcji zrozumiałem, ze można używać instrumentu jako VST z poziomu CUBASE. Niestety zupełnie mi to nie wychodzi. Nie ma takiego instrumentu w spisie instrumentów wirtualnych. Czy ktoś ma podobne doświadczenia i mógł/zechciał mi pomóc?
z góry dziękuję
Przemo...
Hej
A instalowales drivery do motifa na pc? penie po mlan spioles czy tak? no i w cubase musisz dodatkowo jeszcze pokazac mu gdzie VST instalowales bo nie wszystko pakuje sie na c:/plugin (czy jakos tak) i czasami tak sie dziej wlasnie ze ich nie widac.
Hej
-
A instalowales drivery do motifa na pc? penie po mlan spioles czy tak? no i w cubase musisz dodatkowo jeszcze pokazac mu gdzie VST instalowales bo nie wszystko pakuje sie na c:/plugin (czy jakos tak) i czasami tak sie dziej wlasnie ze ich nie widac.
Zainstalowałem jedynie sterowniki do mLAN. Mówisz, że do samego Motifa też trzeba instalować sterowniki?
...
Zainstalowałem jedynie sterowniki do mLAN. Mówisz, że do samego Motifa też trzeba instalować sterowniki?...
Hej
a to jak myslisz uzywac motif VST bez uprzedniego zainstalowania go? chyba jest takie cos do nie go bo ja klawiszowcem nie jestem i nie znam tego sprzetu dokladnie, ale jest chyba yamaha motif VST?
Hej
-
chyba jest takie cos do nie go bo ja klawiszowcem nie jestem i nie znam tego sprzetu dokladnie, ale jest chyba yamaha motif VST?
A to dziękuję... szukam kogoś kto jest i kto zna. Udało mi się jednak uruchomić ten instrument z poziomu Cubase. Mam teraz jednak inny problem. Tworzę track MIDI, jako wyjście ustawiam Yamaha Motif XS, podpinam brzmienie - hula aż miło. Problem jednak polega na tym, że jak tworzę więcej śladów to niezaleznie od tego na którym Tracku gram to odtwarzane są brzmienia ze wszystkich śladów. Odtwarza już poprawnie.
zajrzyj tu --> http://instrumentyklawiszowe.com/forum/
to jest forum klawiszowców i jest też dział Motifów więc pewnie więcej się tam dowiesz. Pozdro!