mam update i wykluczyłem akcje z prockiem.quad q6600 i 4 gb ramu wywala sie na byle jakim nawet nie duzym projekcie. to jakas zenadaz tego co widze na forum steinberga to juz od dłuzszego czasu wisza posty na ten temat i dalej z tym nic nie robią. Ktoś z was pracuje na 5 i moze nie ma tego problemu? naprawde wyczerpałem wszystkie możliwości.robota zalega, ludzie wydzwaniaja a co ja mam im powiedzieć? sorry ale nie moge wyeksportowac?:(
...
No ja pracuję na C5, też Q6600 i dopiero przed chwilą pierwszy raz zobaczyłem taki komunikat (bo zawsze robię offline). Ale potem renderowałem to samo miejsce jeszcze raz i nie było problemów.
Wydaje mi się, że może to być forma zabezpieczenia - jeśli w jakimś momencie procek jest przeładowany, albo nie wyrabia się dysk (nawet na ułamek sekundy), to Cubase stwierdza, że rendering się nie udał i go przerywa. W przeciwnym razie, gdyby działal dalej, to wyeksportowany plik zawierałby błędy - coś co często przy zwykłym odtwarzaniu nie zawsze daje się wysłyszeć. Tak to rozumuję.
Włącz sobie Update Display, wyjmij okno Performance na wierzch i obserwuj kiedy Cubase wywala komunikat.
- Piotr