Witam.
Mam taki problem w abletonie. Ułożyłem sobie clip w session view który coś mi tam gra. Ale ja bym chciał zeby ten klip przenieść do arragment view na ten pasek. I teraz tak. Gdy przeciągam ten klip na arragment view do odpowiednego urządzenia i robię stop all clips (tak żeby loopy mi nie grały) i włanczam play to nic nie gra. Czy żeby arragment view wszystko grało to muszę zawsze robić record?
Ableton Live 8 - problem z klipami
-
Re: Ableton Live 8 - problem z klipami
...Witam.
Mam taki problem w abletonie. Ułożyłem sobie clip w session view który coś mi tam gra. Ale ja bym chciał zeby ten klip przenieść do arragment view na ten pasek. I teraz tak. Gdy przeciągam ten klip na arragment view do odpowiednego urządzenia i robię stop all clips (tak żeby loopy mi nie grały) i włanczam play to nic nie gra. Czy żeby arragment view wszystko grało to muszę zawsze robić record?...
chłopie, pytasz o oczywiste oczywistości i podstawy wszystkich podstaw ;).
jak clip przerzucisz do arrangment to automatycznie gra w tym trybie.
By uruchomić wszystkie clipy to albo możesz je włączać pojedyńczo albo wszystkie naraz klikając strzałeczkę (przycisk play) przy clipie lub w kolumnie master. Wiersze ozanczone są cyframi 1,2,3,4, itd.... A dalej to czytaj podpowiedzi w lewym dolnym rogu i jak nie masz instrukcji drukowanej to użyj opcji help. Jest języku angielski - na stronie www.slowniki.onet masz prosty słownik. Dasz radę!
Mam taki problem w abletonie. Ułożyłem sobie clip w session view który coś mi tam gra. Ale ja bym chciał zeby ten klip przenieść do arragment view na ten pasek. I teraz tak. Gdy przeciągam ten klip na arragment view do odpowiednego urządzenia i robię stop all clips (tak żeby loopy mi nie grały) i włanczam play to nic nie gra. Czy żeby arragment view wszystko grało to muszę zawsze robić record?...
chłopie, pytasz o oczywiste oczywistości i podstawy wszystkich podstaw ;).
jak clip przerzucisz do arrangment to automatycznie gra w tym trybie.
By uruchomić wszystkie clipy to albo możesz je włączać pojedyńczo albo wszystkie naraz klikając strzałeczkę (przycisk play) przy clipie lub w kolumnie master. Wiersze ozanczone są cyframi 1,2,3,4, itd.... A dalej to czytaj podpowiedzi w lewym dolnym rogu i jak nie masz instrukcji drukowanej to użyj opcji help. Jest języku angielski - na stronie www.slowniki.onet masz prosty słownik. Dasz radę!
-
Re: Ableton Live 8 - problem z klipami
......
Chodziło mi o f10 :)
dzięki dominiq
Chodziło mi o f10 :)
dzięki dominiq