Windows 7 - ktoś testował?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
macandroll
Re: Windows 7 - ktoś testował?

Post autor: macandroll » czwartek 07 maja 2009, 16:27

...Dziwni ci Twoi znajomi. Coś nie wydaje mi się że chcieli wrócić do swoich starych konfiguracji. Przecież można za grosze reanimować swój stary sprzęt (płyta główna, grafika, pamięci itd.) kupując identyczne używane (a czasami jakieś "leżaki magazynowe") podzespoły i dalej działać po staremu ...

Albo nie chcieli wrócić, albo jednak z różnych względów nie mogli - i nie ma w tym nic dziwnego. Chodzi o to, że taki przeskok o "trzy epoki" jest niestety trudny, a dłuuuugie trzymanie się bardzo starej konfiguracji może (choć oczywiście nie musi) mieć niespodziewane konsekwencje.

Zresztą bardzo stary komputer (taki naprawdę stary) wcale nie jest taki łatwy do zreanimowania (zwłaszcza jak ktoś się słabo zna)....
Dokładnie.
Czasem coprawda mozna kupić stare części, ale te potrafia kosztować 2xwięcej niz nowe, o wiele lepszych parametrach.

Win7 jest jednym z pierwszych systemów microsoftu, który chwali wielu makowców.
Coś w tym musi być.
Jak będzie zobaczymy.
Muzyk, gitarzysta

Piniol
Kontakt:

Post autor: Piniol » czwartek 07 maja 2009, 17:05

Do pracy w audio xp wystarcza w zupełności ale jak ktoś chce pograć w nowe gry które wymagają dx10 to niestety musi przesiąść się na nowszy system. Dlatego też twierdzenie że jak coś działa to nie należy nic kombinować jest moim zdaniem błędne.
Muzyk jazzowy, skrzypek, klawiszowiec.
http://www.myspace.com/bienczyckidominik

Awatar użytkownika
TOTAL

Post autor: TOTAL » czwartek 07 maja 2009, 22:05

... athlon 2,5, 1 giga, zoptymalizowany XP
komp uruchamia sie ponizej 30 sek,
po wlaczeniu - 108 mb ram zajete
nie ma netu, firewalla, ani innych cudow
...

108 mb? w jaki sposób zoptymalizowaleś xp-ka?

na wczesnym etapie uzywania xp jeszcze na podobnym kompie bawilem sie w tweakowanie, szybko okazalo sie, że uslugi nie zajmuja ani ram a ni procesora, zeby warto sie tym zajmowac - cos rzedu góra 20MB.

[addsig]

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 07 maja 2009, 23:33

Zresztą bardzo stary komputer (taki naprawdę stary) wcale nie jest taki łatwy do zreanimowania (zwłaszcza jak ktoś się słabo zna)....

Nie mówiąc o tym że licencja na XP OEM wcale nie musi zadziałać na zreanimowanym - a nowej juz niedługo nie uświadczysz
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » piątek 08 maja 2009, 20:15

A jak z brzmieniem miksów na Windows 7? :D Czy kleją się lepiej, jak to ma miejsce w 64-bitowych systemach? Czy jest możliwość definiowania kolorów w systemie? Jeśli tak, to który polecacie do audio?
Pozdrawiam :)

i przepraszam :D

nano

Post autor: nano » piątek 08 maja 2009, 21:39

...A jak z brzmieniem miksów na Windows 7? :D Czy kleją się lepiej, jak to ma miejsce w 64-bitowych systemach? Czy jest możliwość definiowania kolorów w systemie? Jeśli tak, to który polecacie do audio?
Pozdrawiam :)

i przepraszam :D...
Od kiedy ma to znaczenie dla miksów?

Awatar użytkownika
delorjan

Post autor: delorjan » sobota 09 maja 2009, 00:09

Od kiedy ma to znaczenie dla miksów?...
Po prostu pojawił się tu kiedyś taki temat, do którego ośmieliłem się właśnie nawiązać :)

nano

Post autor: nano » niedziela 10 maja 2009, 16:37

...Od kiedy ma to znaczenie dla miksów?...
Po prostu pojawił się tu kiedyś taki temat, do którego ośmieliłem się właśnie nawiązać :)...
Rozumiem, spoczko. Wracając jednak do tematu, to postanowiłem to sprawdzić i zainstalowałem Windows Seven x64 na innej partycji. Jeśli chodzi o dźwięk, to jak dla mnie nie ma różnicy miedzy x86 a x64, ale jeśli chodzi o prace na siódemce x64, to różnica jest spora - x64 pracuje wydajniej. Po kilku dniach testów, mogę powiedzieć z czystym sumieniem ze Windows 7 64 bity nadaje się do pracy z dźwiękiem w wersji jaka jest ogólnie dostępna - Windows 7 RC1 7100. Wcześniej pisałem ze raczej nie, ale jednak po kilku dniach pracy na W7 zmieniłem swój pogląd odnośnie nowego Windowsa - oczywiście w wersji 64 bitowej.

pedzel

Post autor: pedzel » wtorek 19 maja 2009, 14:06

Witam! Wszystkich!
Czy komuś udało się zainstalować / uruchomić RME ff800 na tym systemie ?

pedzel

Post autor: pedzel » wtorek 21 lip 2009, 19:39

...Witam! Wszystkich!
Czy komuś udało się zainstalować / uruchomić RME ff800 na tym systemie ?

...

Witam!

Troszke czsu upłynęło - więc ponawiam pytanie

ODPOWIEDZ