Plug-in i autoryzacja w Pro Tools

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
StaryCzłowiek
Plug-in i autoryzacja w Pro Tools

Post autor: StaryCzłowiek » niedziela 05 kwie 2009, 18:37

Witam,

niedawno stałem się posiadaczem Pro Tools'a M-Powered 7.4. Zainstalowałem wszystkie dodatkowe wtyczki, które były na płytach, ale mam problem z autoryzacją(nie mogę ich uruchomić). Za każdym razem, gdy załączam PT, pojawiają mi się okienka (do każdej wtyczki identyczne) z dwoma przyciskami: 'Authorize' i 'Quit'. Wybieram pierwszy, po czym, mam możliwość "odptaszkowania" wyboru: 'use licens card'. Klikam dalej i mam wybór:

1. Autoryzacje manualną, gdzie muszę wczytać jakiś plik licenji
2. Autoryzacje internetową, w trakcie której otwiera się okno przeglądarki z informacją: "Internet Activation for purchases is currently disabled.
Please check the DigiStore (http://store.digidesign.com) for alternate purchase methods."

Jak mogę aktywować te plug-iny? Może coś robię źle?

Dziękuję i pozdrawiam.
[addsig]
M-Audio ProFire 2626 + PT M-Powered 7.4 + Axiom 61

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Re: Plug-in i autoryzacja w Pro Tools

Post autor: matiz » niedziela 05 kwie 2009, 19:09

Zainstalowałem wszystkie dodatkowe wtyczki, które były na płytach, ale mam problem z autoryzacją(nie mogę ich uruchomić).

Najprawdopodobnej, a w zasadzie na pewno, te wtyczki sa platne i musisz je nabyc, jezeli chcesz ich uzywac. Wiekszosc wtyczek dziala w wersji demo pare dni, a potem przestaje i domaga sie kasy. Wtyczki na plycie instalacyjnej sa dla wygody i zachety

Awatar użytkownika
StaryCzłowiek

Post autor: StaryCzłowiek » niedziela 05 kwie 2009, 19:24

... Zainstalowałem wszystkie dodatkowe wtyczki, które były na płytach, ale mam problem z autoryzacją(nie mogę ich uruchomić).

Najprawdopodobnej, a w zasadzie na pewno, te wtyczki sa platne i musisz je nabyc, jezeli chcesz ich uzywac. Wiekszosc wtyczek dziala w wersji demo pare dni, a potem przestaje i domaga sie kasy. Wtyczki na plycie instalacyjnej sa dla wygody i zachety ...

Dzięki

Jednak czy to możliwe, że w insertach mam, a właściwie nie mam żadnego instrumentu wirtualnego? Eq mam tylko 3. W takim razie gdzie są te wtyczki, które widnieją na stronie Digidesign niby "bundled"?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » niedziela 05 kwie 2009, 21:21

Jednak czy to możliwe, że w insertach mam, a właściwie nie mam żadnego instrumentu wirtualnego? Eq mam tylko 3. W takim razie gdzie są te wtyczki, które widnieją na stronie Digidesign niby "bundled"?

Pro-Tools M-powered nie jest zbyt bogato wyposazony w dodatkowe wtyczki... Korektor jest jeden w paru wersjach, to prawda, ewentualnie jezeli go nie masz, to mozesz przeniesc z unused plug-ins stary korektor eqII, jezeli chcesz miec ich wiecej. Co do instrumentow wirtualnych to PT 7.4 rzeczywiscie zadnego w zestawie nie mial chyba, o ile pamietam, zarowno darmowy xpand jak i darmowy okrojony sampler trzeba bylo "dociagnac" oddzielnie, teraz jest ich sporo. Nie wiem, o jakich instrumentach "bundled" myslisz, ale czy one na pewno byly do wersji 7 i do wersji M-powered? Wersji 8.0 za darmo raczej nie dostaniecsz, chyba, ze kupiles po jakiejs okreslonej dacie, wtedy nalezy sie darmowy upgrade.

Awatar użytkownika
StaryCzłowiek

Post autor: StaryCzłowiek » poniedziałek 06 kwie 2009, 18:45

...Jednak czy to możliwe, że w insertach mam, a właściwie nie mam żadnego instrumentu wirtualnego? Eq mam tylko 3. W takim razie gdzie są te wtyczki, które widnieją na stronie Digidesign niby "bundled"?

Pro-Tools M-powered nie jest zbyt bogato wyposazony w dodatkowe wtyczki... Korektor jest jeden w paru wersjach, to prawda, ewentualnie jezeli go nie masz, to mozesz przeniesc z unused plug-ins stary korektor eqII, jezeli chcesz miec ich wiecej. Co do instrumentow wirtualnych to PT 7.4 rzeczywiscie zadnego w zestawie nie mial chyba, o ile pamietam, zarowno darmowy xpand jak i darmowy okrojony sampler trzeba bylo "dociagnac" oddzielnie, teraz jest ich sporo. Nie wiem, o jakich instrumentach "bundled" myslisz, ale czy one na pewno byly do wersji 7 i do wersji M-powered? Wersji 8.0 za darmo raczej nie dostaniecsz, chyba, ze kupiles po jakiejs okreslonej dacie, wtedy nalezy sie darmowy upgrade....

Dziękuję za odpowiedź.
Faktycznie, kilka instrumentów "dociągnąłem", a te co były na płytach to chyba jednak zwykła zachęta i reklama, żeby kupić pełne wersje.

Dziękuję i pozdrawiam
[addsig]

ODPOWIEDZ