The Grand 2 - content files not found!

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Kometa85
The Grand 2 - content files not found!

Post autor: Kometa85 » środa 25 mar 2009, 20:03

Podczas uruchamiania program nie chce załadować plików *.hsb z modelami fortepianów (Contet Files not found! Please select "Locate Content" in Contex Menu)
Ręcznie naciskam na folder "Content" -pokazuje się obrazek sugerujący ładowanie pliku ale po chwili dalej to samo. Czy ktoś miał podobny problem lub wie jak go rozwiązac. Serdecznie dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam, Adam

WG

Re: The Grand 2 - content files not found!

Post autor: WG » środa 25 mar 2009, 23:12

Ręcznie naciskam na folder "Content" -pokazuje się obrazek sugerujący ładowanie pliku ale po chwili dalej to samo.
A nie jest uszkodzona biblioteka na płycie DVD ?

W kilku produktach Steinberga, instalator błędnie wprowadza wpis do rejestru a próba wskazania pozycji zawartości próbek za pomocą "Locate Content" też nie skutkuje.
Trzeba poprawić pewien wpis w rejestrze i wtedy działa.

Otwórz rejestr:
regedit.exe

Znajdź taką lokalizację:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/Steinberg/The Grand 2 Content
Po kliknięciu na wpis zobaczysz listę plików HSB, sprawdź czy zgadzają się ścieżki i lokalizacje do plików HSB.

Kometa85

Post autor: Kometa85 » czwartek 26 mar 2009, 21:27

Dziękuję Ci za odpowiedź -niestety dalej nie działą. sprawdziłem w rejestrach - zgadza się adres.
Problemu tego kiemdyś nie miałem. (Re-instalowałem Win'a) Teraz nie chce się zainstalować. Być może jakieś pliki systemowe się ulotniły.oże problem leży Mw systemie-skoro wcześniej działał?!

Jeśli macie jeszcze jakieś możliwości rozwiązania to będę wdzięczny za odp. Najwyżej uruchomię dosa i wpiszę "format"

dzieki, pzdr.

grand by to trafił steinberg mać

WG

Post autor: WG » piątek 27 mar 2009, 00:24

Skoro działało wcześniej

Musiałeś mieć wcześniej jakieś aktualizacje systemowe w systemie.
Chociaż Winda robi takie figle nieraz, że ręce opadają ;) ostatnio też nieźle mi się posypał adobe. Pomogło cofnięcie do którejś z wcześniej kopii systemu i ponowny dokładny reinstall.

1) Zainstaluj Service Pack 3 - to podstawa teraz
2) Zaktualizuj Grand ze strony producenta (ftp właściwie) czyli pobierz wszelkie możliwe poprawki
3) Zaktualizuj oprogramowanie do dongla Syncrosoft.

A wyskakuje jakiś komunikat chociaż ?

Awatar użytkownika
Akton

Post autor: Akton » piątek 27 mar 2009, 10:44

Chyba wiem, o co tu chodzi. Miałem Grand Piano i Grand Piano 2. Po jakimś czasie "dwójka" przestała działać. Wydaje mi się, że Steinberg wprowadził jakieś zabezpieczenia. Dodam po cichu, że tak do końca to te Grand Piana nie były .....
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO

Kometa85

Post autor: Kometa85 » piątek 27 mar 2009, 15:12

Ok, grand działa na innym sprzęcie. Wina wina.(xp) Zainstalowałem jakiś odkurzacz który mi chyba coś za dużo odkurzył.
Dzięki wszystkim za help.

ODPOWIEDZ