Witam
Mam Ez drummera i chciałbym przypożądkować poszczególne kanały miksera ez drummera, poszczególnym kanałom w moim hostcie którym jest Cubase LE 4.
Wczytuje w mikserze EZ DRUMMERA w poszczególnych kanałach output miksera kolejno track 1, track 2... itp. niestety prócz pierwszego kanału (bassdrum) audio żaden inny kanał nie działa w mikserze.
W manualu jest napisane że trzeba specjalnie ustawić program sekwenserowy. Ale jak to zrobić to nie napisali.
Ma ktoś pomysł jak ustwić Cubase LE 4 lub Ableton Live 7 Lite, bo moim zdaniem bez sensu jest odpalanie w hostcie 4 czy 5 wtyczek żeby mieć kontrole nad poszczególnymi sekcjami perkusji.
Będe wdzięczny za każdą pomoc.
Jacek
Mixer w EZ Drummer
- macandroll
Re: Mixer w EZ Drummer
Otwierasz mikser cubase i przewijasz na sam koniec- masz sterowanie instrumentami. Nie ścieżkami.
Jeśli wszystko jest na jednym kontrolerze, to wybierasz w ezzdrumerze opcję multichanel, ale powinno być wszystko na osobnych.
Jeśli wszystko jest na jednym kontrolerze, to wybierasz w ezzdrumerze opcję multichanel, ale powinno być wszystko na osobnych.
Muzyk, gitarzysta
...Otwierasz mikser cubase i przewijasz na sam koniec- masz sterowanie instrumentami. Nie ścieżkami.
Jeśli wszystko jest na jednym kontrolerze, to wybierasz w ezzdrumerze opcję multichanel, ale powinno być wszystko na osobnych....
Te sterowanie instrumentami jest w kanale sumującym??? Możesz podać jak się ta funkcja/zakładka nazywa w cubase??? Sorry za pytania ale ja dopiero raczkuje w cubase. Podstawowe czynności już umiem, ale w wersji LE można tylko 7 Vst załadować więc zależy mi żeby ładować 4 ezdrummerów.
Dzięki za ewentualną Pomoc
Jeśli wszystko jest na jednym kontrolerze, to wybierasz w ezzdrumerze opcję multichanel, ale powinno być wszystko na osobnych....
Te sterowanie instrumentami jest w kanale sumującym??? Możesz podać jak się ta funkcja/zakładka nazywa w cubase??? Sorry za pytania ale ja dopiero raczkuje w cubase. Podstawowe czynności już umiem, ale w wersji LE można tylko 7 Vst załadować więc zależy mi żeby ładować 4 ezdrummerów.
Dzięki za ewentualną Pomoc
......Otwierasz mikser cubase i przewijasz na sam koniec- masz sterowanie instrumentami. Nie ścieżkami.
Dzięki za ewentualną Pomoc...
Podnoszę Temat i proszę o szczegółową pomoc. Bardzo mi na tym zależy.
Będe wdzięczny
Dzięki za ewentualną Pomoc...
Podnoszę Temat i proszę o szczegółową pomoc. Bardzo mi na tym zależy.
Będe wdzięczny