Absynth

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
stereoakapitt
Absynth

Post autor: stereoakapitt » piątek 10 paź 2003, 15:39

Jak skonfigurowac "absyntha" aby dalo sie grac na klawiaturze komputera?
Interesuje sie motoryzacja, ochrona srodowiska i dobra kuchnia.

Awatar użytkownika
Damianin

Re: Absynth

Post autor: Damianin » piątek 10 paź 2003, 16:50

...Jak skonfigurowac "absyntha" aby dalo sie grac na klawiaturze komputera?...

Zaryzykuję stwierdzenie: Nie da się. Absynth to nie zabawka...

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » piątek 10 paź 2003, 18:39

A czy ktos wie jak czy da sie tam zaimportować własne próbki- do dalszej syntezy? Powiem szczeze ze niewystarczają mi tamte wbudowane sample.

Jak to zrobic i czy wogole sie da?

Dzieki za odpowiedz.

Awatar użytkownika
Piechnik

Post autor: Piechnik » piątek 10 paź 2003, 19:26

od drugiej wersji Absyntha, oscylatory mogą pracować w trybie "sample" oraz "granular sample". w tych trybach bez problemu załadujesz swoje własne próbki.

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » piątek 10 paź 2003, 19:54

Ciekawe... dożo słyszałem i zazwyczaj nie miałem problemów z obsługą softsyntezatorów, ale kiedy zapoznałem się z Absynthem, jego możliwości po prostu mnie przytłoczyły. Nie ma drugiego softsyntha o takich możliwościach i tak oryginalnych brzmieniach jak Absynth. Dziwią mnie twoje słowa, ponieważ gdyby były prawdą, powinieneś był wiedzieć że Absynth nie stosuje samplingu (przynajmniej wersja 1.3.4 - jeśli jest nowsza, to trzeba się będzie zainteresować). Jest to syntezator od A do Z. Jeśli chcesz stworzyć własny przebieg, to se go po prostu narysuj (chyba wiesz, gdzie?).

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » piątek 10 paź 2003, 20:08

O ile mi wiadomo Absynth nie gra poprzez klawiaturę Qwerty. Jest to dziwne bo wszystkie inne instrumenty NI grają. To że nie jest zabawką nie ma tu nic do rzeczy, taka możliwość po prostu jest przydatna chociażby do podsłuchu brzmień kiedy używamy instrumentu w roli VSTi pod sekwencerem.

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » piątek 10 paź 2003, 20:19

To że nie jest zabawką nie ma tu nic do rzeczy, taka możliwość po prostu jest przydatna chociażby do podsłuchu brzmień kiedy używamy instrumentu w roli VSTi pod sekwencerem. ...

... i nie mamy "normalnego" sterownika midi...

Przypominam, że do podsłuchu brzmień może też (nawet lepiej) służyć klawiatura midi

Awatar użytkownika
cichydd

Post autor: cichydd » piątek 10 paź 2003, 20:57

...To że nie jest zabawką nie ma tu nic do rzeczy, taka możliwość po prostu jest przydatna chociażby do podsłuchu brzmień kiedy używamy instrumentu w roli VSTi pod sekwencerem. ...

... i nie mamy "normalnego" sterownika midi...

Przypominam, że do podsłuchu brzmień może też (nawet lepiej) służyć klawiatura midi

...

Dziękuję za przypomnienie. Szczególnie kiedy muszę ściągać z szafy specjalnie i podlączać klawiaturę żeby sobie sprawdzić preset jest to napraedę na maxa profesjonalne podejście. Bo oczywiście wszyscy siedzą w studiach za konsoletą a obok ustawiony jest rack i dziesięć kontrolerów.

ODPOWIEDZ