Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
-
goodsound
Cubase - skrót do VST
autor: goodsound » wtorek 17 lut 2009, 21:38
Witam, mam pytanie jak zaprogramować w Cubase taką opcję aby jednym kliknięciem(skrótem) na klawiaturze wywołać dany plugin z listy vst plugins???
Chodzi mi o to że korzystam często z ulubionego pluginu i za każdym razem muszę wchodzić w i listę pluginów i mozolnie go szukać a każda minuta w studiu jest cenna
Kto pomoże?
czarna muza dobry sound Quincy Jones
-
peter
...Witam, mam pytanie jak zaprogramować w Cubase taką opcję aby jednym kliknięciem(skrótem) na klawiaturze wywołać dany plugin z listy vst plugins???
Chodzi mi o to że korzystam często z ulubionego pluginu i za każdym razem muszę wchodzić w i listę pluginów i mozolnie go szukać a każda minuta w studiu jest cenna
Kto pomoże?
...
file/ key commands/ process plug-in
-
Szrek
autor: Szrek » poniedziałek 16 mar 2009, 14:48
To przy okazji ja się czegoś nauczę. A korzystając z tematu ogólnie o Cubase - żeby nie zaśmiecać forum nowymi tematami - tu się podepnę.
Ja mam pytanko dotyczące poszczególnych wersji Cubase. Mam w tej chwili wersję LE. Fajny jest ale mogę nagrywać wielokanałowo do 8 ścieżek jednocześnie i mogę używać do dwóch wtyczek jednocześnie. Moje pytanie brzmi: o ile bardziej zaawansowana jest wersja Essential 4 od LE. Pytam jak jest w praktyce, bo z opisu wynika, że da się używać więcej wtyczek jednocześnie ale co z ilością nagrywanych ścieżek? Jak wiadomo teoria od praktyki się różni trochę. Czy opłaca mi się kupować Essentials 4 (600 zł groszami) żeby nie brać kredytu na kupno super zaawansowanej wersji i „wyzwolić” się z ograniczeń LE, czy lepiej jednak uzbierać przez kilka mies i kupić Cubale Studio 5 (ponad 1800 zł).
Czekam na Wasze zdania i z góry dzięki.
-
Akton
autor: Akton » poniedziałek 16 mar 2009, 15:16
W moim LE mogę podpiąć do 8 wtyczek.
NI Komplete 12, EWQL Symphonic Gold Orchestra,Spectrasonics Omnisphere, NI Alicia's Keys, EWQL Ministry of Rock, IK Philharmonik Miroslav, BFD ECO
-
bean
autor: bean » poniedziałek 16 mar 2009, 16:24
wszystko masz na stronie Steinberga.
Ja mam CE4 i powiem Ci że spokojnie do wszystkiego wystarcza, a jak masz wersje LE to zdaje sie że nadal jest dostępny "UP" do wersji Essential za ok. 350zł.
[addsig]
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]