Powercore PCI i Cubase

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Virtual_Joe
Powercore PCI i Cubase

Post autor: Virtual_Joe » sobota 28 lut 2009, 09:34

Zakupiłem karte powercore na PCI. Pracuje w Cubale SX3 na sterownikach presonusa.
Niestety po załadowaniu pluginu z powercora , dźwięk po paru sekundach przestaje być odtwarzany.
1. Próbowałem najnowsze stery do presonusa + najnowsze do powercora – w tedy jest najgorzej (po paru sekundach wywala błąd presonusa)
2. próbowałem strasze stery presonusa + najnowsze powercora – niby lepiej ,ale dźwięk odtwarzany jest tylko przez kilkanaście sekund ,potem znika.
3. na starszych sterownikach powercora też wywala mi bład presonusa.
Do firestudio używam kontrolera firewire firmy Nec (1394A) , z którą to firmą nie za bardzo lubią się presonusy ,aczkolwiek bez karty Power core ,wszystko działa stabilnie , więc to CHYBA nie wina kontrolera.
Czy ktoś miał podobny problem?

R.B.

Re: Powercore PCI i Cubase

Post autor: R.B. » sobota 28 lut 2009, 11:16

...Zakupiłem karte powercore na PCI. Pracuje w Cubale SX3 na sterownikach presonusa.
Niestety po załadowaniu pluginu z powercora , dźwięk po paru sekundach przestaje być odtwarzany.
1. Próbowałem najnowsze stery do presonusa + najnowsze do powercora – w tedy jest najgorzej (po paru sekundach wywala błąd presonusa)
2. próbowałem strasze stery presonusa + najnowsze powercora – niby lepiej ,ale dźwięk odtwarzany jest tylko przez kilkanaście sekund ,potem znika.
3. na starszych sterownikach powercora też wywala mi bład presonusa.
Do firestudio używam kontrolera firewire firmy Nec (1394A) , z którą to firmą nie za bardzo lubią się presonusy ,aczkolwiek bez karty Power core ,wszystko działa stabilnie , więc to CHYBA nie wina kontrolera.
Czy ktoś miał podobny problem?
...
hmmmm dziwne zjawisko !
Mam powercore na PCI i nic sie takiego nie dzieje!
co prawda mam karte RME ale to nie powinno miec wplywu na to co opisujesz.Wydaje mi sie ze cos namieszales w ustawieniach Cubase !
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » sobota 28 lut 2009, 17:37

spróbuj zainstalować kartę w innym slocie pci

Awatar użytkownika
Virtual_Joe

Post autor: Virtual_Joe » sobota 28 lut 2009, 22:03

Na prawdę nie mam pojęcia w jaki sposób mógłbym namieszać w ustawieniach cubase. Możesz napisać co masz na myśli?
Próbowałem różne sloty i rezultat jest ten sam. Nowe sterowniki do płyty głównej złagodziły trochę problem (teraz jedynie przerywa odtwarzany dźwięk po paru minutach ,ale na szczęście na parę sekund). W poniedziałek kupię nowy kontroler firewire i zdam raport.

Awatar użytkownika
Dividian

Post autor: Dividian » niedziela 01 mar 2009, 19:54

A na jakim chipsecie jest Twoja płyta głowna? Miałem problem (znany zresztą z forum TC) z Intelem P35.
pozdrawiam
D.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » niedziela 01 mar 2009, 20:20

...A na jakim chipsecie jest Twoja płyta głowna? Miałem problem (znany zresztą z forum TC) z Intelem P35.

To nie jest problem chipsetu a modelu plyty glownej (--> wyszukiwarka)

Nie dalej jak pare dni temu bylem przy skladaniu nowego komputera na dosc nowym modelu plyty Gigabyte, w ktorym bylo obsadzane kilka Powercore (PCI i FW), Liquid mix i RME. Jeden z PoCo PCI calkowicie blokowal ta plyte, jesli byl obsadzony w jednym ze slotow PCI, w innych slotach dziala idealnie.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
schmaletz

Post autor: schmaletz » poniedziałek 02 mar 2009, 23:17

To nie jest problem chipsetu a modelu plyty glownej (--> wyszukiwarka)

Nie dalej jak pare dni temu bylem przy skladaniu nowego komputera na dosc nowym modelu plyty Gigabyte, w ktorym bylo obsadzane kilka Powercore (PCI i FW), Liquid mix i RME. Jeden z PoCo PCI calkowicie blokowal ta plyte, jesli byl obsadzony w jednym ze slotow PCI, w innych slotach dziala idealnie....

Przepraszam, ale jeśli można - to ja z innej beczki.

Po powyższym poście domyślam się, że był składany komputer
do zastosowań audio.
Czy mógłbym dostać mail lub adres strony do ludzi, którzy tym się
zajmują?

Dziękuję z góry.

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » poniedziałek 02 mar 2009, 23:29

Po powyższym poście domyślam się, że był składany komputer
do zastosowań audio.
Czy mógłbym dostać mail lub adres strony do ludzi, którzy tym się
zajmują?

Wiem, ze kiedys zajmowalo sie tym m.in. audiofactory, takze chyba w audiotechpro robili jakies konfiguracje, ale blizej nic nie wiem, zawsze ja i moi znajomi z brazy nagraniowej skladalismy pecety sami sobie.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
schmaletz

Post autor: schmaletz » czwartek 05 mar 2009, 22:28

Wiem, ze kiedys zajmowalo sie tym m.in. audiofactory, takze chyba w audiotechpro robili jakies konfiguracje, ale blizej nic nie wiem, zawsze ja i moi znajomi z brazy nagraniowej skladalismy pecety sami sobie....
Audiofactory złożyło mi kilka lat temu komputer.
Teraz na pytania: czy składają komputery - nie odpowiadają.

Jakby ktoś znał inne namiary (mogą to być pojedyncze osoby,
nie koniecznie firmy) - to bardzo poproszę.

ODPOWIEDZ