Kontakt 3 - problem z outputs
Witam,mam problem z Kontaktem 3,otoz chcialbym" wypuscic" kazdy track z Kontakta osobno na kanal mixera w cubase 4 zeby moc uzywac innych efektow na insertach mixera, w poprzedniej wersji Kon.. jak i Cubase sx 3 uruchamiajac wtyczke,mixer w Cubase od razu "widzial" np 8 outputs,nie wiem czy problem tkwi w Cubase czy w samym K..prosze o pomoc i pozdrawiam
Re: Kontakt 3 - problem z outputs
skonfigurowałeś odpowiednio wyjścia w Kontakcie i zrobiłeś "Make Defaults"?
Lubię: klawisze, samplery, realizację, programowanie, DIY. Muzyka dub i okolice.
... skonfigurowałeś odpowiednio wyjścia w Kontakcie i zrobiłeś "Make Defaults"?...
Tak,zrobilem doslownie-add chanel pozniej Make Defaults i nic, w mixerze Cubase widnieje tylko jeden kontakt, w samym Kontakcie w zakladce config-jest tylko Kontakt St 1,w poprzedniej wersji mozna bylo dodac st 2 itd , a tutaj nie wiem niestety,masz jakas rade? pozdrawiam
Tak,zrobilem doslownie-add chanel pozniej Make Defaults i nic, w mixerze Cubase widnieje tylko jeden kontakt, w samym Kontakcie w zakladce config-jest tylko Kontakt St 1,w poprzedniej wersji mozna bylo dodac st 2 itd , a tutaj nie wiem niestety,masz jakas rade? pozdrawiam
...... skonfigurowałeś odpowiednio wyjścia w Kontakcie i zrobiłeś "Make Defaults"?...
Tak,zrobilem doslownie-add chanel pozniej Make Defaults i nic, w mixerze Cubase widnieje tylko jeden kontakt, w samym Kontakcie w zakladce config-jest tylko Kontakt St 1,w poprzedniej wersji mozna bylo dodac st 2 itd , a tutaj nie wiem niestety,masz jakas rade? pozdrawiam...
Po zmianach trzeba jeszcze Kontakta uruchomić ponownie, wtedy Kontakt tworzy sobie busy, które potem podporządkowujesz do poszczególnych kanałów.
- Piotr
Tak,zrobilem doslownie-add chanel pozniej Make Defaults i nic, w mixerze Cubase widnieje tylko jeden kontakt, w samym Kontakcie w zakladce config-jest tylko Kontakt St 1,w poprzedniej wersji mozna bylo dodac st 2 itd , a tutaj nie wiem niestety,masz jakas rade? pozdrawiam...
Po zmianach trzeba jeszcze Kontakta uruchomić ponownie, wtedy Kontakt tworzy sobie busy, które potem podporządkowujesz do poszczególnych kanałów.
- Piotr
i jeszcze w cubase po wciśnięciu chyba f11 ukaże się vst instruments i tam obok przycisku edit jes taki guziczek (znaczek) w któtym ustaia się ilość widocznych wyjść z instrumentu
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter
...i jeszcze w cubase po wciśnięciu chyba f11 ukaże się vst instruments i tam obok przycisku edit jes taki guziczek (znaczek) w któtym ustaia się ilość widocznych wyjść z instrumentu...
Dzieki serdeczne za pomoc, trzeba bylo wcisnac ten maly, niewidoczny znaczek e->i tym samym uaktywnic outputs, eh
,pozdrawiam i Dziekuje 
Dzieki serdeczne za pomoc, trzeba bylo wcisnac ten maly, niewidoczny znaczek e->i tym samym uaktywnic outputs, eh