Czy ktoś z Was używa programu ProConvert?
Jesli tak, to jakie ma doswiadczenia z tym softem?
Czy rzeczywiście, tak elegancko jak ogłasza to SSL, mozna przekonwertowac dane np. z ProTools'a do Cubase'a?
SSL ProConvert
Re: SSL ProConvert
No jak na razie cisza? Rozumiem, że nie ma zbyt wielu zwolenników ProConvert'a.
A tak w ogóle czy istnieje jakas alternatywa dla softu SSL?
Generalnie chodzi o to, żeby przenieść sesję z Pro Tools'a do Cubase'a.
Czy można to zrobić np. importując dane do Cubase z dysku na którym znjduja sie dane zapisane w Pro Tools?
Czy istnieje jakiś sposób, żeby "wciągnąc" to bezpośrednio, czy też tylko poprzez export tracków na WAV i pózniej ustawienie ich w Cubase.
A tak w ogóle czy istnieje jakas alternatywa dla softu SSL?
Generalnie chodzi o to, żeby przenieść sesję z Pro Tools'a do Cubase'a.
Czy można to zrobić np. importując dane do Cubase z dysku na którym znjduja sie dane zapisane w Pro Tools?
Czy istnieje jakiś sposób, żeby "wciągnąc" to bezpośrednio, czy też tylko poprzez export tracków na WAV i pózniej ustawienie ich w Cubase.
Czy istnieje jakiś sposób, żeby "wciągnąc" to bezpośrednio, czy też tylko poprzez export tracków na WAV i pózniej ustawienie ich w Cubase....
OMF
OMF
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
...Czy istnieje jakiś sposób, żeby "wciągnąc" to bezpośrednio, czy też tylko poprzez export tracków na WAV i pózniej ustawienie ich w Cubase....
OMF...
Dokladnie
OMF...
Dokladnie
Tak, tylko chodzi o to, że przynosi ktoś do studia przenosny HDD z zapisaną sesją pod Pro Tools, i co wtedy?
Z tego co mi sie wydaję to trzeba wpierw wyeksportować sesję w postaci pliku OMF i dopiero zaimportować do Cubase'a.
Czy istnieje jakiś sposób, aby z odpietego od Pro Tools'a dysku i dopietego do innego kompa z Cubase'em jakoś to zaimportować (bez uprzedniego eksportu plików do OMF)?
Czy pozostaje w tym momencie tylko ten dosyc kosztowny ProConvert za 499 EUR netto?
Z tego co mi sie wydaję to trzeba wpierw wyeksportować sesję w postaci pliku OMF i dopiero zaimportować do Cubase'a.
Czy istnieje jakiś sposób, aby z odpietego od Pro Tools'a dysku i dopietego do innego kompa z Cubase'em jakoś to zaimportować (bez uprzedniego eksportu plików do OMF)?
Czy pozostaje w tym momencie tylko ten dosyc kosztowny ProConvert za 499 EUR netto?
Mysle, ze za duzo kombinujesz. Wygenerowanie w protools sladow calej sesji po pierwsze jest proste i user friendly, po drugie statystycznie moze potrwac niewiele dluzej, niz generacja OMF, prawdopodobnie krocej niz generacja AAF (nie pamietam, czy PT obsluguje AAF) i na pewno bedzie dzialac. A ProConvert czy jego poprzednicy musza sie nameczyc podobnie dlugo, jesli nie dluzej, co do skutku tez trudno powiedziec. Z OMF roznie bywa.
A otwarcie takich sladow w Cubase, przedluzy sie najwyzej o czas wygenerowania obrazkow.
A otwarcie takich sladow w Cubase, przedluzy sie najwyzej o czas wygenerowania obrazkow.
prawdopodobnie krocej niz generacja AAF (nie pamietam, czy PT obsluguje AAF)
Tu przesadzilem, AAF obsluzy Nuendo, nie Cubase
Tu przesadzilem, AAF obsluzy Nuendo, nie Cubase
...Mysle, ze za duzo kombinujesz...............
null
Tu nie chodzi o kombinowanie, tylko mam przed soba twardziela z sesjami z Pro Toolsa i myslałem, że uda mi sie to jakos wciagnąć w Cubase'a bez wychodzenia z domu.
Dzięki za porady!!!
Z tego wynika, że będę musiał sie udac do kogos kto pracuje na Pro Tools i wyeksportowac sobie te dane.
Myslalem, że może jest jakiś prostszy (czyt. tańszy) soft od ProConvert'a i na przyszlość byłoby to jakies rozwiązanie.
Jeszcze raz dzieki.
null
Tu nie chodzi o kombinowanie, tylko mam przed soba twardziela z sesjami z Pro Toolsa i myslałem, że uda mi sie to jakos wciagnąć w Cubase'a bez wychodzenia z domu.
Dzięki za porady!!!
Z tego wynika, że będę musiał sie udac do kogos kto pracuje na Pro Tools i wyeksportowac sobie te dane.
Myslalem, że może jest jakiś prostszy (czyt. tańszy) soft od ProConvert'a i na przyszlość byłoby to jakies rozwiązanie.
Jeszcze raz dzieki.