witam
mam klopot z duzymi sesjami (w sensie dlugosci, sladow jest malo - max 10, ale sesja trwa ok. 45 min.) w logicu
slady tylko audio, dodatkowo obrazek quicktime w podgladzie
na poczatku , kiedy mam "surowe" slady, wszystko jest ok, ale w miare dopisywania automatyki wydajnosc spada co objawia sie w "skakaniu" lokatora zamiast plynnego przesuwania przy odtwarzaniu, az dochodzi nieraz nawet do zwisow (tylko force quit pomaga) , i wtedy nieraz projekt sie psuje, przy otwieraniu trzeba dawac repair i dane ostatniego save'a szlag trafia...
nie wiem co robic, szukalem w necie ale nic nie znalazlem, komputer jest chyba dosyc mocny (dual g4 1.2 , 1,5 giga ramu)
pomozcie :)
Logic 6.2.1 Mac OSX - problem z wydajnością
fan dobrego brzmienia ;)
Re: Logic 6.2.1 Mac OSX - problem z wydajnością
aha, system performance utrzymuje sie caly czas na poziomie ok. 15-20 % wiec tym bardziej jest to dziwne
zredukowalem rowniez ilosc undo z 30 do 3 i nie pomoglo
wszystkie bufory ustawione na maksa (zreszta eksperymentowalem z roznymi wielkosciami)
zredukowalem rowniez ilosc undo z 30 do 3 i nie pomoglo
wszystkie bufory ustawione na maksa (zreszta eksperymentowalem z roznymi wielkosciami)
fan dobrego brzmienia ;)
A temperatura procesora? może za bardzo jest obciążony.
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.
...A temperatura procesora? może za bardzo jest obciążony. ...
przecież napisał, że "system performance utrzymuje sie caly czas na poziomie ok. 15-20 %" To żadne obciążenie dla duala...
przecież napisał, że "system performance utrzymuje sie caly czas na poziomie ok. 15-20 %" To żadne obciążenie dla duala...
...przecież napisał, że "system performance utrzymuje sie caly czas na poziomie ok. 15-20 %" To żadne obciążenie dla duala..
No pewnie.
A jak idzie bez quicktime w podglądzie?
No pewnie.
A jak idzie bez quicktime w podglądzie?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
bez quicktime jest to samo - sprawdzilem na samym poczatku...
cos mi sie widzi ze logic po wykupieniu przez apple stal sie pis of krap.. bo gwozdziem do trumny jest kompletna porazka w dziedzinie importu omf'ow - cubase i nuendo nie maja z tym ZADNYCH problemow, tak samo logic pecetowy 5.5
cos mi sie widzi ze logic po wykupieniu przez apple stal sie pis of krap.. bo gwozdziem do trumny jest kompletna porazka w dziedzinie importu omf'ow - cubase i nuendo nie maja z tym ZADNYCH problemow, tak samo logic pecetowy 5.5
fan dobrego brzmienia ;)