co zamiast Wavesów?

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Re: co zamiast Wavesów?

Post autor: matiz » wtorek 18 lis 2008, 13:35

waves'y chodza pod vista bez problemow, zreszta klient sam sie wygadal ze uzywa starej wersji 5.2 ktora jako ostatnia jest dostepna na warezach.

Kto instalowal oryginalne oprogramowanie Waves z uwzglednieniem Pro-Toolsa, ten wie, ze "bez problemow" nie ma w slowniku

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » wtorek 18 lis 2008, 13:41

Czy jest jakaś alternatywa na ten pack ?
http://www.audiofactory.pl/sklep/index.php?p328,native-power-pack
Chodzi o dobry reverb stereo imaginer , compresor.
Ten pack jest coś wart ?

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 18 lis 2008, 13:55

...Czy jest jakaś alternatywa na ten pack ?
http://www.audiofactory.pl/sklep/index.php?p328,native-power-pack
Chodzi o dobry reverb stereo imaginer , compresor.
Ten pack jest coś wart ?
...
IMO akurat na to alternatyw jest sporo. L1 to niby darmowy W1. Poglos - darmowy SIR z impulsami w sieci zamiast IR, bo trueverb to ma wiecej lat niz srednia wieku na forum , deessery tez jakies sa, C1 jest OK ale niekoniecznie niezastapiony, tu nie wiem, czym, bo zalezy od preferencji... Korektory i delaye to wiadomo, wlasciwie tylko S1 jest wyjatkowy, ale od dawna nie uzywam, wrecz sporadycznie, bo jednak miesza z fazami.

Awatar użytkownika
Masters

Post autor: Masters » wtorek 18 lis 2008, 15:35

Pomijając kwestię legalności Twojego produktu to wydaje mi się, że jedynymi zamiennikami Wavesów mogą być rownie "nie tanie" PSP, TC Native, SSL lub ewentualnie efekty sprzętowe ... nic dodać nic ująć ?!
Za kwotę 2000 Euro kupisz baaardzo dobre efekty ...

Awatar użytkownika
ratio09

Post autor: ratio09 » wtorek 18 lis 2008, 16:08

dzieki wszystkim za pomoc i pozdrawiam Pana " thedroid " - nie rozumiem dlaczego robi takie problemy...chyba z nudów, albo z zazdrosci... to,ze Ciebie nie stac ...nie znaczy ,ze musisz posadzac inych o kradzież...zaloze sie,ze polowa twojego softu to oprogramowanie pirackie - bo niby skad wiesz,ze ta wersja wavesow wyszla akurat na warezach? - czlowiek, ktory inwestuje w legalne oprogramowenia raczej sie takimi rzeczami nie interesuje...a jesli nawet bym kozystal z oprogramowania pirackiego...co to Ciebie obchodzi? moje zycie, moja sprawa...robienie niepotrzebnych burd na tym forum mja sie z celem..twoje jeczenie do niczego nie prowadzi i to forum nie jest po to ,zeby kogos osadzac

jeszce raz pozdrawiam

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 18 lis 2008, 16:14

Skoro o Waves mowa to przy okazji: nowe mierniki Waves
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 18 lis 2008, 16:44

...Skoro o Waves mowa to przy okazji: nowe mierniki Waves...
Fajne - marne pincet dolarow za miernik! Calkiem niedrogo

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » wtorek 18 lis 2008, 16:58

...dzieki wszystkim za pomoc i pozdrawiam Pana " thedroid " - nie rozumiem dlaczego robi takie problemy...chyba z nudów, albo z zazdrosci... to,ze Ciebie nie stac ...nie znaczy ,ze musisz posadzac inych o kradzież...zaloze sie,ze polowa twojego softu to oprogramowanie pirackie - bo niby skad wiesz,ze ta wersja wavesow wyszla akurat na warezach? - czlowiek, ktory inwestuje w legalne oprogramowenia raczej sie takimi rzeczami nie interesuje...a jesli nawet bym kozystal z oprogramowania pirackiego...co to Ciebie obchodzi? moje zycie, moja sprawa...robienie niepotrzebnych burd na tym forum mja sie z celem..twoje jeczenie do niczego nie prowadzi i to forum nie jest po to ,zeby kogos osadzac

jeszce raz pozdrawiam...

Napisałeś że:
1) problemem jest to, że nie działają na Vista,
2) kasa nie gra roli.

Skoro tak, to czemu nie chcesz kupić upgrade do nowszej wersji, która działa na Vista?

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » wtorek 18 lis 2008, 22:59

zalosny jestes.. waves'y chodza pod vista bez problemow, zreszta klient sam sie wygadal ze uzywa starej wersji 5.2 ktora jako ostatnia jest dostepna na warezach.
ja tez z tego co pamietam uzywam wersji 5.2
moj waves update plan jest od dawna nieaktywny
a propos twojego komentarza - mam nadzieje ze nigdy sie nie spotkamy w studio czy na koncercie - nie cierpie ludzi ktorzy tak lekka reka potrafia obrazac innych
[addsig]

zygaancora

Post autor: zygaancora » środa 19 lis 2008, 14:52

Pakiet Waves ma swoje niezbite zalety, ja lubię również PSP, Sonnox i jeszcze parę innych, ale wg mnie bardzo dobrym kombajnem jest Izotope Ozone, bez problemu też wykręcisz stereo, ponieważ jest tam bardzo dobre narzędzie do kontrolowania właśnie tego parametru. Oprócz tego ma bardzo dobre presety na, których można oprzeć bazę, a później ewentualnie wnieść poprawki.

ODPOWIEDZ