Tekst w MIDI

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
R.B.
Tekst w MIDI

Post autor: R.B. » czwartek 25 wrz 2003, 12:44

Witam Wszystkich!

Mam problem i nikt na razie mi nie moze pomoc, a mianowicie wpisuje teksty do utworów midi.

Utwor ( tekst piosenki} po odpaleniu w klawiszu ukazuje sie na wyswietlaczu instrumentu.

Tylko dziwna sytuacja ze nie na wszystkich instrumentach . Ja mam Rolanda E 600 i jest OK, kumpel ma Rolanda G 600 i kiszka. Sprawdzałem na Yamaszkach,Korgu,Roland E 500,E 600,G 1000 wszystko działa,a na Roland G 600 i G 800 nie - dziwne?. Teksty wbijam w SONARZE i może trzeba coś ustawić w nim żeby wszystkie instrumenty widziały teksty piosenek,a może?- inny program który udostępnia taką funkcje.

Czy ktos z was może rozwiazac ten problem?

Dzięki za pomoc i Pozdrawiam. R.B.
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

R.B.

Re: Tekst w MIDI

Post autor: R.B. » czwartek 25 wrz 2003, 13:15

No no - mamy problem - nikt nic NIEWIEEEEEEEEE.
Jestem muzykiem z zawodu. Muzyka kręci się cały czas do okoła mnie i ostatnio fascynuje mnie nagrywanie muzy w swoim małym studiu domowym.

Awatar użytkownika
muscato

Post autor: muscato » czwartek 25 wrz 2003, 13:19

...No no - mamy problem - nikt nic NIEWIEEEEEEEEE....

poszukaj raczej na jakieś stronce dla keybordzistów, tu jesli ktos ma taki sprzet to raczej jako klawiature sterującą d okompa ( tak wlasnie ja robie), jesli masz jakis problem z synteza to pewnie znajdzisz pomoc

midi texty to raczej nie nasz działka

pozdraiwam

residance - warsaw
destination - space

R.B.

Post autor: R.B. » czwartek 25 wrz 2003, 13:24

Dzięki ale poczekam,może jakas mindra głowa się znajdzie

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » czwartek 25 wrz 2003, 15:02

Problemem jest pewnie to, że format Karaoke i Lyric to dwie różne rzeczy.

Ten pierwszy korzysta z Text Meta Event a drugi z Lyric Meta Event. Z tego co pamiętam G800, a pewnie i G600 czyta tylko ten drugi. Poprawiono to w G1000. Pewnie są jakiś sposoby aby to obejść (szybko przekonwertować plik). Może zainteresuj się programikiem NoteWorthy Composer www.noteworthysoftware.com/player/ wygląda bardzo obiecująco.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

ODPOWIEDZ