Samplitude 10 - problemy

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
DJOZD
Re: Samplitude 10 - problemy

Post autor: DJOZD » poniedziałek 31 mar 2008, 09:13

...Nie chce byc niegrzeczny, ale chyba odeszliscie mocno od glownego watku....a potem jak ktos chce cos znalezc, tematyke powiazana z tematem.....to zamiast o programie, o problemie......wypisujecie tutaj o roznicy 16/24 bit przy ilustam sciezkach. Panowie, od tego zaklada sie nowy temat lub wskakuje do innego "pokoju". Potem sa wrzuty na czyjs problem, by poszukal sobie na forum......w takim smietniku, jaki np. tutaj sie robi?! ehhh
...
Masz racje. Wracamy do głownego wątku

Young

Post autor: Young » niedziela 09 lis 2008, 20:41

Witajcie
Mam problem z Powercore MkII

Po zainstalowaniu nowszego oprogramowania niż wersja 2.1 procesory są widoczne ale nie wychylają się i nie dają żadnych efektów - czasami nawet zwieszają komputer.Chciałbym potestować kilka nowych procesorów i nie mogę
Czy ktoś miał podobny problem

Proszę o pomoc

Young
Robię w studio całymi dniami

Young

Post autor: Young » niedziela 09 lis 2008, 20:42

Ps przepraszam zapomniałem dopisać że pracuję pod Samplitude 10 . 1 ale pod SX3 też są te problemy

Pozdrawiam.
Young
Robię w studio całymi dniami

Awatar użytkownika
AUTKO

Post autor: AUTKO » niedziela 09 lis 2008, 23:16

...sam protools nigdy mi nie podchodzil(nawet z jakimis maudio)...

Bo wlasnie pro-tools zaczyna miec sens w "pelnej" wersji. Wtedy mamy "bezlatencyjny" mikser i okrutna moc obliczeniowa, a i jak zwykle wersja LE ma "troche" mniej funkcji ...
Polecam przetestowanie systemow Merging Technologies (zauwazylem, ze francuzi na tym pracaja namietnie- rozne Piramix-y i ine tego typu ;). jest to bardzo dobry sprzet (wydajnosc, jakos dzwieku) a do tego nie jest tak hermetyczny jak pro tools (czasami mam wrazenie, ze ludzie z Digidesign twierdza ze istnieja tylko oni i nic wiecej, taki microsoft ino audio ;). Potrafi otworzyc i zapisac sesje w prawie kazdym formacie innych producentow. Cena tez nie zniecheca az tak bardzo jak Protools HD ;)

PS
nie jestem przedstawicielem, tylko pokazuje, ze nie samym Pro Tools czlowiek zyje ;)

Awatar użytkownika
Elfuello

Post autor: Elfuello » poniedziałek 10 lis 2008, 03:30

A ja dzialam z Samplitude 10.1 i jestem szalenie zadowolony z pracy (MIDI, VSTi, AUDIO). Zadnych problemow z samym DAW. Niesamowicie szybki w dzialaniu i konkretny. Nikt mnie nie przekonal do Pro Tools czy innych DAWow. Tak naprawde wazny jest czlowiek i jego przyzwyczajenia. Po co sie zmuszac do czegos co ktos narzuca. Mi pasuje Samplitude....owszem, wersja 8 i 9 byla nieudana pod wzgledem vsti....ale 10 juz zamknelo temat i daje realizatorowi wszystko czego potrzebuje. Moze i wzorowal sie na ProTools....ale potrafil wykorzystac jego najfajniejsze cechy...zachowujac przejrzysty interfejs....takze oferujac ukryta klawiszologie:)

[addsig]
Universal Audio Apollo Twin / Adam A7 / Native Kontrol S49 / Native Komplete 10 Ultimate / Pro Tools 12 / Samplitude Pro X3 Suite

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 10 lis 2008, 09:12

10 lat temu moze bym sie nad takim rejestratorem zastanowil - w obecnych czasach to strata czasu i pieniedzy bo jedyne co posiada to wygode obslugi
nie wazne wishmaster czy nagrywasz dla siebie czy dla nietoperzy ale raczej kazdy trzyma sciezki w mozliwie najwyzszej jakosci
skoro mi sprzet bezproblemowo dziala w 96khz i na tyle sie przerzucilem to dlaczego mam nie korzystac?miejsce dla mnie problemem nie jest bo duze dyski cenowo nie zwalaja z nog
wolalbym jednak zamiast takiego smiesznego rolanda zainwestowac ciut wiecej i kupic chocby tascama serii DM z karta firewire i miec wygode rzmienie(nawet calkiem przyzwoite) i mozliwosc nagrywania naprawde duzej ilosci sladow
fakt ta wygoda konczy sie gdy musisz brac to wszystko w plener i praktycznie tylko do tego taki roland sie nadaje - albo do prostych aranzacji na szybko
niestety nie wszystko co hardware sie swieci

Awatar użytkownika
doministry1

Post autor: doministry1 » środa 19 lis 2008, 21:12

Przepraszam za pytanie,
za ile można kupić najtaniej ver. 10??
Obecnie używam 9 i bardzo mi pasuje ten program, interface etc..
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator

Awatar użytkownika
dluk
Kontakt:

Post autor: dluk » czwartek 20 lis 2008, 07:48

...Przepraszam za pytanie,
Obecnie używam 9 i bardzo mi pasuje ten program, interface etc.....
Kupić czy zrobić upgrade?
Tak czy owak sprawdź www.audiostacja.pl

Awatar użytkownika
doministry1

Post autor: doministry1 » czwartek 20 lis 2008, 11:42

......Przepraszam za pytanie,
Obecnie używam 9 i bardzo mi pasuje ten program, interface etc.....
Kupić czy zrobić upgrade?
Tak czy owak sprawdź http://www.audiostacja.pl...
Ok dzięki, na musiccrater taniej
Kompozytor, Instrumentalista, Improwizator

BeatOven

Post autor: BeatOven » sobota 17 kwie 2010, 23:57

Powrócę do pierwotnego tematu czyli zawodności Samplituda. Na płycie EiS ukazał się ten program i sobie go zainstalowałem. Pracuję na Pro Toolsie, ale stwierdziłem, że szkoda aby się tyle fajnych VST i VSTi marnowało. Zainstalowałem go na innym kkompie niż Pro Tools aby sobie ułatwić pracę i rewelka. Bez instrukcji pojąłem na tyle na ile było mi potrzeba jako dodatkowego a nie głównego programu. Po około miesiącu ni stąd ni zowąd VSTi przestały grać. MIDI jako takie działa, bo porobiłem aranże sterujące modułami hardware ale główny cel dla którego zainstalowałem Samplituda to były VSTi.

ODPOWIEDZ