Hej
Posiadam gitare elektryczna wpieta w mikser i podlaczona do EMU1212m oraz multiefekt Revalver w trybie ASIO - wszystko gra lecz za cholere nie moge nagrac brzmienia gitary z programu revalver, ACID nagrywa mi dry dzwiek z line-in, w acidzie mam tylko do wyboru linein left albo right do nagrywania oraz aux, odkrecilem na mikserze auxy przy tym asio i probowalem nagrywac lecz nadal mam czysta gitare:(... Dzieki za pomoc
Nagrywanie gitarowych efektow VST
Re: Nagrywanie gitarowych efektow VST
instrukcja sie kłania - od tego zacznij
...instrukcja sie kłania - od tego zacznij
...
wow ; ]
...
wow ; ]
nie wow tylko rusz dupe i zajrzyj - sa przynajmniej dwie mozliwości i to wprost z patchmiksa
...Hej
Posiadam gitare elektryczna wpieta w mikser i podlaczona do EMU1212m oraz multiefekt Revalver w trybie ASIO - wszystko gra lecz za cholere nie moge nagrac brzmienia gitary z programu revalver, ACID nagrywa mi dry dzwiek z line-in, w acidzie mam tylko do wyboru linein left albo right do nagrywania oraz aux, odkrecilem na mikserze auxy przy tym asio i probowalem nagrywac lecz nadal mam czysta gitare:(... Dzieki za pomoc...
Jak dla mnie tworzysz sobie sztuczny problem
... jesli z glosnikow slyszysz gitare po efekcie a nagrywa sie suchy sygnal to jak dla mnie jest rewelka...
Majac suchy sygnal gitary mozesz w programie nalozyc na niego Revalvera i bez problemu ksztaltowac brzmienie, bez koniecznosci nagrywania wszystkiego od nowa...
Posiadam gitare elektryczna wpieta w mikser i podlaczona do EMU1212m oraz multiefekt Revalver w trybie ASIO - wszystko gra lecz za cholere nie moge nagrac brzmienia gitary z programu revalver, ACID nagrywa mi dry dzwiek z line-in, w acidzie mam tylko do wyboru linein left albo right do nagrywania oraz aux, odkrecilem na mikserze auxy przy tym asio i probowalem nagrywac lecz nadal mam czysta gitare:(... Dzieki za pomoc...
Jak dla mnie tworzysz sobie sztuczny problem

Majac suchy sygnal gitary mozesz w programie nalozyc na niego Revalvera i bez problemu ksztaltowac brzmienie, bez koniecznosci nagrywania wszystkiego od nowa...
hehe no brzmi fajnie oczywiscie.. tyle ze kiedy mam na tracku czyste wioslo i nakladam w realtime revalver (niewazne ktora wersja) to efekt dostaje jakiegos freeza i nie moge nic zmieniac w ustawieniach co jawnie daje mi ogromne mozliwosci edycyjne
jesli mr Zbynia wie co nalezy zrobic w patchmiksie aby przeroutowac sygnal asio do nagrywania to moglby sie podzielic ta informacja (tak szukalem w instrukcji i nie znalazlem)
pozdrawiam

jesli mr Zbynia wie co nalezy zrobic w patchmiksie aby przeroutowac sygnal asio do nagrywania to moglby sie podzielic ta informacja (tak szukalem w instrukcji i nie znalazlem)
pozdrawiam
- stevelukather
i nie moge nic zmieniac w ustawieniach co jawnie daje mi ogromne mozliwosci edycyjne
pozdrawiam...
Nie bardzo rozumiem,jestes zadowolony,ze mozesz to wyedytowac jakkolwiek badz czy szlag cie trafia,ze nie mozesz nic ukrecic..........
[addsig]

pozdrawiam...
Nie bardzo rozumiem,jestes zadowolony,ze mozesz to wyedytowac jakkolwiek badz czy szlag cie trafia,ze nie mozesz nic ukrecic..........
[addsig]
hehe taki sarkazm ale juz rozwiklalem ten problem :) pozdrawiam