stereofoniczne kombo gitarowe do nagłośnienia klawiszy

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Liftlitr
stereofoniczne kombo gitarowe do nagłośnienia klawiszy

Post autor: Liftlitr » czwartek 07 sie 2008, 21:41

Czy dobrym pomysłem jest nagłośnienie klawiszy stereofonicznym kombo gitarowym ?
Na próbie miało by to służyć jako nagłośnienie klawiszy, a na koncertach jako odsłuch dla klawiszowa i źródło dźwięku dla dwóch mikrofonów ustawionych przy każdej z membran i odprowadzających dźwięk do nagłośnienia całego koncertu.

Awatar użytkownika
Caroozo

Re: stereofoniczne kombo gitarowe do nagłośnienia klawiszy

Post autor: Caroozo » czwartek 07 sie 2008, 22:15

...Czy dobrym pomysłem jest nagłośnienie klawiszy stereofonicznym kombo gitarowym ?
Na próbie miało by to służyć jako nagłośnienie klawiszy, a na koncertach jako odsłuch dla klawiszowa i źródło dźwięku dla dwóch mikrofonów ustawionych przy każdej z membran i odprowadzających dźwięk do nagłośnienia całego koncertu....
Jeśli gitarowy, na bank nie - pasmo przenoszenia gitary jest wąskie, tak samo jest skonstruowany piec, a klawisz ma szerokie pasmo, więc dźwięk będzie "nie bardzo";-) Chyba że mówisz o kombie klawiszowym, wzmacniaczu dostosowanym do klawiszy/wokalu;>
Ja sam miałem dylemat co kupić, bo potrzebowałem odsłuchu na próbę i na koncert, ale na razie poprzestanę na mixerze chyba i słuchawkach;) A jak kasy wpadnie kupię po prostu dobrą parkę głośników i końcówkę mocy, podepnę mixer i hej;-)

ODPOWIEDZ