cubase wokale
witam mam pytanko ,nagrywam wokal do gotowego aranżu w cubase, co to znaczy rozłożyć ścieżki w panoramie,jak najlepiej nagrac po kolei cały kawałek czego najlepiej używać tzn.vst i jak to uruchomic ,ile najlepiej dubli nagrać - sory za nie fachową wiedzę ale dopiero zaczynam.Jednocześnie informuję że mam następujący sprzęt: karta presonus fire box ,program cubase i komputer spełniający wymagania sprzętowe mikrofon na razie dynamiczny akg i tyle pozdrawiam RAFAł
Re: cubase wokale
...witam mam pytanko ,nagrywam wokal do gotowego aranżu w cubase, co to znaczy rozłożyć ścieżki w panoramie,jak najlepiej nagrac po kolei cały kawałek czego najlepiej używać tzn.vst i jak to uruchomic ,ile najlepiej dubli nagrać - sory za nie fachową wiedzę ale dopiero zaczynam.Jednocześnie informuję że mam następujący sprzęt: karta presonus fire box ,program cubase i komputer spełniający wymagania sprzętowe mikrofon na razie dynamiczny akg i tyle pozdrawiam RAFAł...
panorama - rozmieszczenie sygnału pomiędzy lewym a prawym kanałem; reszta zależy od inwencji twórczej ;)
panorama - rozmieszczenie sygnału pomiędzy lewym a prawym kanałem; reszta zależy od inwencji twórczej ;)
Re: cubase wokale
cze; to byloby zbyt latwe gdybys w 1 poscie mogl otrzymac odpowiedzi na wszystkie twoje pytania; poszukaj, poczytaj a przede wszystkim wyprobuj!
pozdr
pozdr
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!