ESI DuaFire - sterownik ASIO

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Tajfun
ESI DuaFire - sterownik ASIO

Post autor: Tajfun » wtorek 05 sie 2008, 19:30

Kupiłem ostatnio ten interfejs audio do mojego laptopa i niestety mam problem. Gdy chcę włączyć w Abletonie sterownik audio ASIO 2.0 ESI DuaFire nie słyszę żadnego dźwięku. Jednak gdy włączę sterowniki ASIO4ALL lub sterowniki MME dźwięk już jest wtedy słyszalny. W czym tkwi problem, że nie słyszę tego dźwięku na sygnowanym przez firmę sterowniku a na darmowym ASIO już tak? Przetestowałem także na innym programie - jest to samo. Sprawdziłem także na laptopie kolegi - również jest ten sam problem. Odinstalowałem sterowniki i zainstalowałem - kilkakrotnie i nic nie pomogło. Odinstalowałem ASIO4ALL i żeby nie tworzyło ewentualnych konfliktów i też nic nie dało. Niestety nie jestem pewnie czy format cokolwiek by zmienił. Więc pytam się (szczególnie tych którzy ten interfejs posiadają) czy jest jakaś możliwość naprawy tego problemu, czy może poprostu odesłać go, skoro mam jeszcze 9 dni terminu do testowania.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
chlebow

Re: ESI DuaFire - sterownik ASIO

Post autor: chlebow » środa 06 sie 2008, 14:44

A czy zgłądałeś Control Panel'u karty? Być może tam wszystkie wyjścia są ściszone.
[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024

Awatar użytkownika
Tajfun

Re: ESI DuaFire - sterownik ASIO

Post autor: Tajfun » środa 06 sie 2008, 15:36

Problem już został rozwiązany. Jako, że miałem podłączone monitory do chinca (wyjścia 3 i 4) musiałem w Abletonie przestawić zarówno w konfiguracji wyjść (w ustawieniach głównych) jak i na masterze(Cute out) na wyjścia 3 i 4. Teraz już wszystko działa jak działać powinno.

ODPOWIEDZ