E-mu 0404 - problem z ASIO
Witam! Mam dziwny problem z moją 0404. mianowicie chodzi o to: Odpalam projekt np w Acid, wszystko ładnie rusza z miejsca ale nie ma żadnego dzwięku na wyjściu karty. Aby cokolwiek zagrało muszę kliknąć na ikonkę patch mixu, która znajduje sie w tray'u, po czym zamknąć patch mix. Opisana sytuacja ma miejsce tylko wtedy gdy uruchamiam projekt na sterownikach emu. jesli odpalam projekt np na asio4all wszystko jest ok i nie musze uruchamiać patch mixu aby zagrało. Czy ktos miał podobną sytuację? moze komus udalo sie to rozgryźć? Pozdro!
Re: E-mu 0404 - problem z ASIO
...Witam! Mam dziwny problem z moją 0404. mianowicie chodzi o to: Odpalam projekt np w Acid, wszystko ładnie rusza z miejsca ale nie ma żadnego dzwięku na wyjściu karty. Aby cokolwiek zagrało muszę kliknąć na ikonkę patch mixu, która znajduje sie w tray'u, po czym zamknąć patch mix. Opisana sytuacja ma miejsce tylko wtedy gdy uruchamiam projekt na sterownikach emu. jesli odpalam projekt np na asio4all wszystko jest ok i nie musze uruchamiać patch mixu aby zagrało. Czy ktos miał podobną sytuację? moze komus udalo sie to rozgryźć? Pozdro!...
Witam.
Mam tą kartę i z doświadczenia wiem że wogóle Patch Mix i same sterowniki EMU działaja tak sobie - lubia sie czasami bez powodu wykrzaczyć. Ja zawsze robię wtedy tak, że przeładowuje preset w Patch Mixie tzn ładuje na chwile inny - obojętnie jaki - a później wgrywam swój. To działa chociaż nigdy nie spotkałem się z problemami przy Acidzie - ten program zawsze chodził bez problemów hehe:) Pozdrawiam
Witam.
Mam tą kartę i z doświadczenia wiem że wogóle Patch Mix i same sterowniki EMU działaja tak sobie - lubia sie czasami bez powodu wykrzaczyć. Ja zawsze robię wtedy tak, że przeładowuje preset w Patch Mixie tzn ładuje na chwile inny - obojętnie jaki - a później wgrywam swój. To działa chociaż nigdy nie spotkałem się z problemami przy Acidzie - ten program zawsze chodził bez problemów hehe:) Pozdrawiam
Często wyjście "monitor" jakimś magicznym sposobem przestawia się na -132 dB [prawy dolny róg patch mixa] i trzeba po prostu odkręcić. Swoją drogą soft i drivery faktycznie się pieprzą czasem
raz mialem problem - przez 1,5 roku - wina byly problemy z IRQ - nie przesadzajcie - aktualizowanie sterownikow jest bardzo przydatne
...Zaktualizuj sterowniki.
Sterowniki mam najnowsze
Sterowniki mam najnowsze
...Często wyjście "monitor" jakimś magicznym sposobem przestawia się na -132 dB [prawy dolny róg patch mixa] i trzeba po prostu odkręcić. Swoją drogą soft i drivery faktycznie się pieprzą czasem...
Hmm ja jestem użytkownikiem 04 od prawie 2 lat i nigdy nie miałem z nią problemów, ani z patchem ani z driverami. Wydaje mi sie że wina może elżeć po tronie systemu, chodź nei znam sie na tym aż tak dobzre. Mówie ja nigdy nie miałem z nią problemów od44.1 do 96 tak samo poprawnied ziała. Pozdro.
Hmm ja jestem użytkownikiem 04 od prawie 2 lat i nigdy nie miałem z nią problemów, ani z patchem ani z driverami. Wydaje mi sie że wina może elżeć po tronie systemu, chodź nei znam sie na tym aż tak dobzre. Mówie ja nigdy nie miałem z nią problemów od44.1 do 96 tak samo poprawnied ziała. Pozdro.
Filip Michalski - główny specjalista ds. emisji i produkcji reklam
Polskie Radio SA
Polskie Radio SA
Witam. Enderis mam prośbe... Wyślij mi swój preset od PatchMixa na maila
Będe wdzieczny. Pozdrawiam

Będe wdzieczny. Pozdrawiam

-
Podobnie jakTb_Studio miałem ponad 2 lata i nigdy nic sie nie działo
U mnie czasem dzieje się coś takiego , że gdy uruchomie peceta nie ma dźwięku, chociaż widzę w PatchMixie że karta "słyszy dźwięk" (paski poziomów reagują). Zawsze wtedy przywracam ustawienia domyśle, reboot i pomaga. Ale nie zwróciłem nigdy uwagi na to co napisał loonar1 o pokrętle. Jak mi się zdarzy coś podobnego to dam znać czy to to, czy może to już wrodzona wina sterowników...
......Często wyjście "monitor" jakimś magicznym sposobem przestawia się na -132 dB [prawy dolny róg patch mixa] i trzeba po prostu odkręcić. Swoją drogą soft i drivery faktycznie się pieprzą czasem...
Pokrętło "monitor" jest sprzężone z windowsowskim mixerem, jeżeli masz EMU jako główną (lub jedyną) kartę to każde wyciszenie dźwięku w winzgrozie wyciszy właśnie tę gałeczkę.
Dodam że każdy program pracujący w systemie ma możliwosć podłączenia się do mixera i regulacji/wyciszania według woli. Pretensje to Billa G.
[addsig]
Pokrętło "monitor" jest sprzężone z windowsowskim mixerem, jeżeli masz EMU jako główną (lub jedyną) kartę to każde wyciszenie dźwięku w winzgrozie wyciszy właśnie tę gałeczkę.
Dodam że każdy program pracujący w systemie ma możliwosć podłączenia się do mixera i regulacji/wyciszania według woli. Pretensje to Billa G.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej