1. Patrząc ze strony producentów sprzętu, to Vista jeszcze ma za male wymagania, co do mozliwości ich produktów i z tego powodu miedzy innymi ta niechęć do visty i opóźnienie z pisaniem pod nią sterów (taki protest)

a na Euro Polska nie wyszla z grupy w proteście przeciw zbyt niskiemu poziomowi drużyn przeciwnych
2. Przydzisiejszych cenach pamięci to niewiem czy dokupienie 1 lub 2GB był takim problemem
Ano, jest. Nie widzę żadnego powodu dla którego mam marnować 1GB tylko dlatego że jest tańszy niż był rok temu
O obciążeniu procesora nie wspomnę
Poza tym pamiętajmy o powtarzającym sie co chwile tutaj ograniczeniu 3GB dla 32bit, a nie wszystko pracuje dobrze na 64bit
3. obojętnie jaki następny system wejdzie, wymagania co do sprzętu będą rosły, bo i sprzet jest coraz lepszy, wiec nie ma sie co oglądac wstecz, bo teraz wystarczy mi tyle a tyle.
Nieprawda. Że sprzęt jest lepszy to się cieszę - znaczy że mogę uruchomić np. więcej instancji PSP MasterQ. Tym czasem... nie mogę bo nadwyżkę mocy zjada system. To co to za interes dla mnie?
4. Co do wymiany przez firmy systemu, to płytki argument. Oni dopiero nir mają cisnienia wymiany sprzetu, ajk inastalowali go niedawno nowy
Jakoś powiem że widzę niektóre sprawy od "środka" - i znam sprawę jednego dużego banku który zupełnie niedawno wymienił 100% komputerów. Dostali je z Vista, przeistalowali co do jednego na XP.
[addsig]