Czy to mozliwe,ze nie ma zadnego poglosu w Cubase 4,zainstalowalem oryginal z plyty i byl ROOM WORKS w dwoch wersjach,normalna i LE a po zainstalowaniu update 4.1.2.851 a pozniej 4.1.3.853 zniknely oba poglosy i nie mam zadnego.
[addsig]
Cubase 4 - gdzie jest reverb?
- stevelukather
- mr-hammond
Re: Cubase 4 - gdzie jest reverb?
...Czy to mozliwe,ze nie ma zadnego poglosu w Cubase 4,zainstalowalem oryginal z plyty i byl ROOM WORKS w dwoch wersjach,normalna i LE a po zainstalowaniu update 4.1.2.851 a pozniej 4.1.3.853 zniknely oba poglosy i nie mam zadnego.
...
na forum cubase poszukaj, pamietam musisz skasowac pewne pliki, odtworzą sie na nowo przy odpaleniu cubase i pojawią sie poglosy.
...
na forum cubase poszukaj, pamietam musisz skasowac pewne pliki, odtworzą sie na nowo przy odpaleniu cubase i pojawią sie poglosy.
- stevelukather
......Czy to mozliwe,ze nie ma zadnego poglosu w Cubase 4,zainstalowalem oryginal z plyty i byl ROOM WORKS w dwoch wersjach,normalna i LE a po zainstalowaniu update 4.1.2.851 a pozniej 4.1.3.853 zniknely oba poglosy i nie mam zadnego.
...
na forum cubase poszukaj, pamietam musisz skasowac pewne pliki, odtworzą sie na nowo przy odpaleniu cubase i pojawią sie poglosy....
Na forum pisza,ze trzeba wyrzucic plik default.xml,wyrzucilem i Cubase juz sie nie odpalil.Kocham za to Steinberga.Musze na nowo postawic od poczatku,moze pojdzie.....dzieki za info.
[addsig]
...
na forum cubase poszukaj, pamietam musisz skasowac pewne pliki, odtworzą sie na nowo przy odpaleniu cubase i pojawią sie poglosy....
Na forum pisza,ze trzeba wyrzucic plik default.xml,wyrzucilem i Cubase juz sie nie odpalil.Kocham za to Steinberga.Musze na nowo postawic od poczatku,moze pojdzie.....dzieki za info.
[addsig]
- mr-hammond
.........Czy to mozliwe,ze nie ma zadnego poglosu w Cubase 4,zainstalowalem oryginal z plyty i byl ROOM WORKS w dwoch wersjach,normalna i LE a po zainstalowaniu update 4.1.2.851 a pozniej 4.1.3.853 zniknely oba poglosy i nie mam zadnego.
...
...
Dwa razy to robilem i nie bylo problemow, w wolnym czasie sprawdze co to za pliki.
...
...
Dwa razy to robilem i nie bylo problemow, w wolnym czasie sprawdze co to za pliki.
- stevelukather
............Czy to mozliwe,ze nie ma zadnego poglosu w Cubase 4,zainstalowalem oryginal z plyty i byl ROOM WORKS w dwoch wersjach,normalna i LE a po zainstalowaniu update 4.1.2.851 a pozniej 4.1.3.853 zniknely oba poglosy i nie mam zadnego.
...
...
Dwa razy to robilem i nie bylo problemow, w wolnym czasie sprawdze co to za pliki....
Przeinstalowalem Cubase od poczatku,postawilem od razu wszystkie updaty i dopiero wtedy go odpalilem,wszystko jest OK.Dzieki.
[addsig]
...
...
Dwa razy to robilem i nie bylo problemow, w wolnym czasie sprawdze co to za pliki....
Przeinstalowalem Cubase od poczatku,postawilem od razu wszystkie updaty i dopiero wtedy go odpalilem,wszystko jest OK.Dzieki.
[addsig]
Cubase obecnie zapisuje prawie wszystko w plikach *.xml. Tyle, że akurat sesje zapisuje jako *.cpr i to w katalogu, w jakim mu wskażesz już po jego otwarciu. Tu, jak na program, w sumie nie dziwota, że po re/up/fixdate zawsze startuje nie z tego katalogu na którym nam zależy (czyt. naszego domyślnego). Co do pliku default.xml (o ile taki wystąpi) zamiast reinstalować Cubase warto wpierw pokichany plik albo usunąć, albo otworzyć w Notatniku, usunąć treść i tak zapisać - niestety różnie to wygląda w zależności od komputera i jego platformy sprzętowej. Bo stawianie od podstaw Cubase S4 z jego poprawkami to już niemal hardcore jeśli się na nim nawet choć trochę ma ochotę zarobić
...Kocham za to Steinberga...
Też go kocham, a szczególnie za ver. 4.1.0.cośtam gdy niejaki HAlion pomimo klucza zażyczył sobie dodatkowo płyty instalacyjnej DVD z Cubase Studio4 aby wykonać swój zasr... backup, a której to musiałem szukać ze wstydem w stosunku do zgromadzonej gawiedzi ze 20 minut po regałach. Zaiste "spiraceni" mają w tym względzie naprawdę fory
PS.
Przypuszczam, iż doskonale już wiesz, że obecnie obowiązuje wersja 4.1.3.853. Ponoć poradzili sobie nawet z freezingiem, mixdownem oraz z dropami w edytorach MIDI(!).
Sam już nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać.
[addsig]

...Kocham za to Steinberga...
Też go kocham, a szczególnie za ver. 4.1.0.cośtam gdy niejaki HAlion pomimo klucza zażyczył sobie dodatkowo płyty instalacyjnej DVD z Cubase Studio4 aby wykonać swój zasr... backup, a której to musiałem szukać ze wstydem w stosunku do zgromadzonej gawiedzi ze 20 minut po regałach. Zaiste "spiraceni" mają w tym względzie naprawdę fory

PS.
Przypuszczam, iż doskonale już wiesz, że obecnie obowiązuje wersja 4.1.3.853. Ponoć poradzili sobie nawet z freezingiem, mixdownem oraz z dropami w edytorach MIDI(!).
Sam już nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
- stevelukather
...Cubase obecnie zapisuje prawie wszystko w plikach *.xml. Tyle, że akurat sesje zapisuje jako *.cpr i to w katalogu, w jakim mu wskażesz już po jego otwarciu. Tu, jak na program, w sumie nie dziwota, że po re/up/fixdate zawsze startuje nie z tego katalogu na którym nam zależy (czyt. naszego domyślnego).
Nie bardzo rozumiem o co chodzilo ci dokladnie
Co do pliku default.xml (o ile taki wystąpi) zamiast reinstalować Cubase warto wpierw pokichany plik albo usunąć, albo otworzyć w Notatniku, usunąć treść i tak zapisać - niestety różnie to wygląda w zależności od komputera i jego platformy sprzętowej
Wlasnie ten plik usunalem,jak na forum Steinberg.net pisali i padlo.
. Bo stawianie od podstaw Cubase S4 z jego poprawkami to już niemal hardcore jeśli się na nim nawet choć trochę ma ochotę zarobić
Wywalenie calego Cubase z maca i postawienie z dwoma updateami zajelo mi ok 10 min,wiec wolalem to niz szukac i zalamywac rece.
Nie wiem czemu ktos gdzies tu napisal na forum,ze Cubase to porazka na Macu,mnie chodzi bardzo stabilnie,narazie........jesli tak dalej bedzie to kupie sobie Nuendo 4(Cubase na szczescie pozyczylem,moge go sobie wyprobowac w boju na maku) i wywale Logica,moze ktos chce sie zamienic.Szlag mnie trafia bo pod Logiciem pluginy (PSP VW2,Duende)strzelaja na wejsciu i nie da sie tego opanowac za zadne skarby swiata i tak jest od wersji 5.
[addsig]
Nie bardzo rozumiem o co chodzilo ci dokladnie
Co do pliku default.xml (o ile taki wystąpi) zamiast reinstalować Cubase warto wpierw pokichany plik albo usunąć, albo otworzyć w Notatniku, usunąć treść i tak zapisać - niestety różnie to wygląda w zależności od komputera i jego platformy sprzętowej
Wlasnie ten plik usunalem,jak na forum Steinberg.net pisali i padlo.
. Bo stawianie od podstaw Cubase S4 z jego poprawkami to już niemal hardcore jeśli się na nim nawet choć trochę ma ochotę zarobić

Wywalenie calego Cubase z maca i postawienie z dwoma updateami zajelo mi ok 10 min,wiec wolalem to niz szukac i zalamywac rece.
Nie wiem czemu ktos gdzies tu napisal na forum,ze Cubase to porazka na Macu,mnie chodzi bardzo stabilnie,narazie........jesli tak dalej bedzie to kupie sobie Nuendo 4(Cubase na szczescie pozyczylem,moge go sobie wyprobowac w boju na maku) i wywale Logica,moze ktos chce sie zamienic.Szlag mnie trafia bo pod Logiciem pluginy (PSP VW2,Duende)strzelaja na wejsciu i nie da sie tego opanowac za zadne skarby swiata i tak jest od wersji 5.
[addsig]
- mr-hammond
Podpisuje sie pod tym co napisaleś gdyż tez na moim maczku Cubase 4 śmiga wporządku nawet w warunkach scenicznych :)