Wokal na SoundForge

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
KAWIOROWSKI
Wokal na SoundForge

Post autor: KAWIOROWSKI » poniedziałek 01 wrz 2003, 23:28

CHCIAŁBYM NAKRYWAĆ WOKAL NA SOUND FORGE 6.0. JAK TO ZROBIĆ (A CHYBA NA PEWNO SIĘ DA) ABY PODCZAS NAGRYWANIA BYŁA ODTWARZANA MUZYKA WGRANA WCZEŚNIEJ DO NIEGO I NAGRYWANY WŁAŚNIE WOKAL.
ZBIERAJĄCY INFORMACJE NOWICJUSZ W BRANZY

Awatar użytkownika
Zone

Re: Wokal na SoundForge

Post autor: Zone » wtorek 02 wrz 2003, 00:11

Po 1.Nie krzycz prosze!

Po 2. Sound Forge nie jest kocem, zeby nakryc wokal ;)

Po 3. Z tego co ja wiem, to se ne da :) No chyba, ze przy odrobinie kombinacji. Potrzebujesz programu wielosciezkowego. On umozliwi Ci umieszczenie na jednym sladzie podkladu muzycznego i przy jego odtwarzaniu, na drugim sladzie zarejestruje wokal. Np. WaveLab.

Pozdrawiam/Zone
Sanok

Awatar użytkownika
djx76

Post autor: djx76 » wtorek 02 wrz 2003, 01:53

...CHCIAŁBYM NAKRYWAĆ WOKAL NA SOUND FORGE 6.0. JAK TO ZROBIĆ (A CHYBA NA PEWNO SIĘ DA) ABY PODCZAS NAGRYWANIA BYŁA ODTWARZANA MUZYKA WGRANA WCZEŚNIEJ DO NIEGO I NAGRYWANY WŁAŚNIE WOKAL. ...

polecam COOL EDIT PRO -
Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)

Gizmo

Post autor: Gizmo » wtorek 02 wrz 2003, 07:41

...Po 1.Nie krzycz prosze!

Po 2. Sound Forge nie jest kocem, zeby nakryc wokal ;)

Po 3. Z tego co ja wiem, to se ne da :) No chyba, ze przy odrobinie kombinacji. Potrzebujesz programu wielosciezkowego. On umozliwi Ci umieszczenie na jednym sladzie podkladu muzycznego i przy jego odtwarzaniu, na drugim sladzie zarejestruje wokal. Np. WaveLab.

Pozdrawiam/Zone...

Witaj,

Kolega Zone ma całkowitą rację. Sound Forge nie jest multitrackerem tylko aplikacją, która służy do obróbki jednej ścieżki audio.

Co do Cool Edit Pro - polecam go jak najbardziej - w miarę nieskomplikowany w obsłudze no i zawiera ten "jeden elent", o który Ci chodzi.

Polecam także któryś z wymienionych multitrackerów: WaveLab, Cakewalk, Cubase SX, Nuendo, itp.

Jak widzisz wybór jest:)

Pozdrawiam

Paweł

Post autor: Paweł » wtorek 02 wrz 2003, 10:32

Co do Cool Edit Pro - polecam go jak najbardziej...

Warto dodać, że Cool Edit nie obsługuje monitoringu, więc należy go zrealizować bądź to przy pomocy karty, bądź zewnętrznego miksera.

Awatar użytkownika
Velu
Kontakt:

Post autor: Velu » wtorek 02 wrz 2003, 20:21

Samplitude!!!

ODPOWIEDZ