Wokal na SoundForge
-
CHCIAŁBYM NAKRYWAĆ WOKAL NA SOUND FORGE 6.0. JAK TO ZROBIĆ (A CHYBA NA PEWNO SIĘ DA) ABY PODCZAS NAGRYWANIA BYŁA ODTWARZANA MUZYKA WGRANA WCZEŚNIEJ DO NIEGO I NAGRYWANY WŁAŚNIE WOKAL.

ZBIERAJĄCY INFORMACJE NOWICJUSZ W BRANZY
Re: Wokal na SoundForge
Po 1.Nie krzycz prosze!
Po 2. Sound Forge nie jest kocem, zeby nakryc wokal ;)
Po 3. Z tego co ja wiem, to se ne da :) No chyba, ze przy odrobinie kombinacji. Potrzebujesz programu wielosciezkowego. On umozliwi Ci umieszczenie na jednym sladzie podkladu muzycznego i przy jego odtwarzaniu, na drugim sladzie zarejestruje wokal. Np. WaveLab.
Pozdrawiam/Zone
Po 3. Z tego co ja wiem, to se ne da :) No chyba, ze przy odrobinie kombinacji. Potrzebujesz programu wielosciezkowego. On umozliwi Ci umieszczenie na jednym sladzie podkladu muzycznego i przy jego odtwarzaniu, na drugim sladzie zarejestruje wokal. Np. WaveLab.
Pozdrawiam/Zone
Sanok
...CHCIAŁBYM NAKRYWAĆ WOKAL NA SOUND FORGE 6.0. JAK TO ZROBIĆ (A CHYBA NA PEWNO SIĘ DA) ABY PODCZAS NAGRYWANIA BYŁA ODTWARZANA MUZYKA WGRANA WCZEŚNIEJ DO NIEGO I NAGRYWANY WŁAŚNIE WOKAL.
...
polecam COOL EDIT PRO -

polecam COOL EDIT PRO -

Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu-następnie pokona doświadczeniem :)
...Po 1.Nie krzycz prosze!
Pozdrawiam/Zone...
Witaj,
Kolega Zone ma całkowitą rację. Sound Forge nie jest multitrackerem tylko aplikacją, która służy do obróbki jednej ścieżki audio.
Co do Cool Edit Pro - polecam go jak najbardziej - w miarę nieskomplikowany w obsłudze no i zawiera ten "jeden elent", o który Ci chodzi.
Polecam także któryś z wymienionych multitrackerów: WaveLab, Cakewalk, Cubase SX, Nuendo, itp.
Jak widzisz wybór jest:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam/Zone...
Witaj,
Kolega Zone ma całkowitą rację. Sound Forge nie jest multitrackerem tylko aplikacją, która służy do obróbki jednej ścieżki audio.
Co do Cool Edit Pro - polecam go jak najbardziej - w miarę nieskomplikowany w obsłudze no i zawiera ten "jeden elent", o który Ci chodzi.
Polecam także któryś z wymienionych multitrackerów: WaveLab, Cakewalk, Cubase SX, Nuendo, itp.
Jak widzisz wybór jest:)
Pozdrawiam
Co do Cool Edit Pro - polecam go jak najbardziej...
Warto dodać, że Cool Edit nie obsługuje monitoringu, więc należy go zrealizować bądź to przy pomocy karty, bądź zewnętrznego miksera.
Warto dodać, że Cool Edit nie obsługuje monitoringu, więc należy go zrealizować bądź to przy pomocy karty, bądź zewnętrznego miksera.
Samplitude!!!