Cubase 4 Essential

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
flove
Re: Cubase 4 Essential

Post autor: flove » środa 19 mar 2008, 16:28

A ja z innej beczki! Czy działa u Ciebie HALION nie HALION ONE?
Bo u mnie nie chce dzialac i sie dziwie a mam Cubase 4
Pozdrawiam...

powiem szczerze że jeszcze nie sprawdzałem ... na razie staram się tu wszytsko doprowadzić do używalności .. względnej ... aczkolwiek juz widzę iz nowy upadate 4.1.3 nic nie dał i mam małe problemy z działaniami z midi na dualcorze :/ ... cały czas drop outy ... które podobno miał naparwić w/w update ... haliona spradze ... i dam znać ...

WG

Post autor: WG » środa 19 mar 2008, 21:19

A ja z innej beczki! Czy działa u Ciebie HALION nie HALION ONE?
Bo u mnie nie chce dzialac i sie dziwie a mam Cubase 4
Sam Halion działa na pewno i na pewno w dostarczanej konfiguracji czyli 4.0.0, nie wiem jak z kolejnymi poprawkami bo tutaj różne rzeczy się dzieją ostatnio
A co dokładnie się dzieje i jakie dokładnie wersje softu masz ?

A Halion One z tego co pamiętam to w instalatorze Halion One z DVD jest jakiś bug i po zainstalowaniu z płyty nie ma brzmień, może to o to chodzi ?
Po poprawce wpisów w rejestrze działa :)

cocktailmusic

Post autor: cocktailmusic » czwartek 20 mar 2008, 08:25

Ceneralnie ta nowa seria cubase jest jakaś nie do końca dopracowana.
Mam cybase LE4 i nieststy cały czas się wiesza wer.4.0.3 po update do 4.1.2.zniknęły z inspektora ikonka Lane display settings i nawet jej nie ma w TRACK DISPLAY Setings. Program daiłał nistabilniej ,alr HalionOne nie widzi banków, nawt po podaniu sciezki dostępu,a po update do 4.1.3 znikneły presety z efektów vst

ayleens

Post autor: ayleens » niedziela 06 kwie 2008, 19:11

...Ceneralnie ta nowa seria cubase jest jakaś nie do końca dopracowana.
Mam cybase LE4 i nieststy cały czas się wiesza wer.4.0.3 po update do 4.1.2.zniknęły z inspektora ikonka Lane display settings i nawet jej nie ma w TRACK DISPLAY Setings. Program daiłał nistabilniej ,alr HalionOne nie widzi banków, nawt po podaniu sciezki dostępu,a po update do 4.1.3 znikneły presety z efektów vst
...

Mam pytanie odnośnie kupna Cubase Essential 4 w wersji najtańszej, nie podaję ceny bo zaraz administrator usunie moją wypowiedź, tak jak zrobił to już dwukrotnie, kiedy pytałem o polecaną klawiaturę sterującą MIDI oraz program komputerowy do tego. No może uda się komuś odpowiedzieć w miarę szybko, tak żeby moje pytanie zadane już 3 raz z kolei doczekało się odpowiedzi. Nie wiem w sumie jak mam określić tą cenę ale są tu dość zorientowane osoby w temacie i myślę, że domyślą się o jaką cenę mi chodzi. Chciałbym się dowiedzieć jakie daje mi on możliwości? Bo niestety kilka tysięcy złotych (<- to Panie administratorze można pisać?) za program do komponowania nie jestem w stanie dać ponieważ nie jest to moją pracą przynoszącą dochód. Korzystając z okazji, choć nie wiem czy wolno tu o tym pisać (istny reżim na forum z którym spotykam się pierwszy raz), chcę zakupić klawiaturę sterującą midi/usb do dwóch tysięcy złotych. Którą moglibyście polecić do współpracy z Cubase Essential 4 w wersji najtańszej?

Awatar użytkownika
ktm

Post autor: ktm » poniedziałek 07 kwie 2008, 09:35

......Ceneralnie ta nowa seria cubase jest jakaś nie do końca dopracowana.
...

Mam pytanie odnośnie kupna Cubase Essential 4 w wersji najtańszej, nie podaję ceny bo zaraz administrator usunie moją wypowiedź, tak jak zrobił to już dwukrotnie, kiedy pytałem o polecaną klawiaturę sterującą MIDI oraz program komputerowy do tego. No może uda się komuś odpowiedzieć w miarę szybko, tak żeby moje pytanie zadane już 3 raz z kolei doczekało się odpowiedzi. Nie wiem w sumie jak mam określić tą cenę ale są tu dość zorientowane osoby w temacie i myślę, że domyślą się o jaką cenę mi chodzi. Chciałbym się dowiedzieć jakie daje mi on możliwości? Bo niestety kilka tysięcy złotych (<- to Panie administratorze można pisać?) za program do komponowania nie jestem w stanie dać ponieważ nie jest to moją pracą przynoszącą dochód. Korzystając z okazji, choć nie wiem czy wolno tu o tym pisać (istny reżim na forum z którym spotykam się pierwszy raz), chcę zakupić klawiaturę sterującą midi/usb do dwóch tysięcy złotych. Którą moglibyście polecić do współpracy z Cubase Essential 4 w wersji najtańszej? ...
Witaj!
na temat cubase essential to Tobie nie powiem nic, no ale klawiaturę z czystym sumieniem mogę polecić Edirol PCR-300/500/800 w zależności jaką ilość klawiszy potrzebujesz, jestem wybredny co do jakości klawiatury, no ale Edirol mnie bardzo miło zaskoczył.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ