Witam!
Czy ktoś z was pracuje na dwóch monitorach na Cubasie? Mój problem polega na tym, że nie potrafię przenieść okna z mikresem na drugi monitor. Przeglądałem ustawienia karty i na mój skromny gust powinno działać.
W innych aplikacjach, niemuzycznych,m wszystko pięknie działa - mogę okna przenosić na drugi monitor....
Będę wdzięczny za sugestie...
Pozdrawiam...
[addsig]
Cubase - praca na dwóch monitorach
Kilka lat gram w katowickiej rock kapeli. Od niedawna interesuję się home recording'iem.
Re: Cubase - praca na dwóch monitorach
ustaw sobie okno miksera (czy innych, które zamierzasz przenosić) na "Always on top". Prawym klawiszem na okno klikasz.
- Piotr
- Piotr
...Witam!
Czy ktoś z was pracuje na dwóch monitorach na Cubasie? Mój problem polega na tym, że nie potrafię przenieść okna z mikresem na drugi monitor. Przeglądałem ustawienia karty i na mój skromny gust powinno działać.
W innych aplikacjach, niemuzycznych,m wszystko pięknie działa - mogę okna przenosić na drugi monitor....
Pozdrawiam...
...
U mnie dwa monitory pracują jako jeden(wystarczy ustawić odpowiednią rozdzielczość) i mogę sobie przenosić wszystko do woli, jak trzeba to rozszerzam sobie pole całego projektu albo ustawiam na jednym projekt a na drugim mikser...
Pozdrawiam...
...
U mnie dwa monitory pracują jako jeden(wystarczy ustawić odpowiednią rozdzielczość) i mogę sobie przenosić wszystko do woli, jak trzeba to rozszerzam sobie pole całego projektu albo ustawiam na jednym projekt a na drugim mikser...
...Witam!
I na dwoch, i na trzech. Dziala bez problemu. Musisz ustawic we wlasciwosciach karty prace na kilku monitorach jak na jednym desktopie i dalej glowne okno cubase rozciagnac na dwa monitory. Musi dzialac.
I na dwoch, i na trzech. Dziala bez problemu. Musisz ustawic we wlasciwosciach karty prace na kilku monitorach jak na jednym desktopie i dalej glowne okno cubase rozciagnac na dwa monitory. Musi dzialac.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
nie trzeba jako jeden desktop - mozna dwa niezalezne, co ma same zalety w porownaniu do pierwszego rozwiazania (pisalem gdzies w innym watku ostatnio o tym)
a okno i tak mozna rozciagnac na dwa monitory
a okno i tak mozna rozciagnac na dwa monitory
fan dobrego brzmienia ;)
...nie trzeba jako jeden desktop - mozna dwa niezalezne,
z tym jest roznie w zaleznosci od karty/sterownika oraz uzywanej aplikacji
jeden desktop jest o tyle bezpieczniejszy (pewniejszy) ze zglasza aplikacji jeden obszar roboczy
z tym jest roznie w zaleznosci od karty/sterownika oraz uzywanej aplikacji
jeden desktop jest o tyle bezpieczniejszy (pewniejszy) ze zglasza aplikacji jeden obszar roboczy
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!
Witam!
Wszystko działa, jak należy... Ergonomia to piękna rzecz...
Pozdrawiam... Tomek
[addsig]
Wszystko działa, jak należy... Ergonomia to piękna rzecz...
Pozdrawiam... Tomek
[addsig]
Kilka lat gram w katowickiej rock kapeli. Od niedawna interesuję się home recording'iem.