Witam
od jakiegoś czasu mam problem z importem plików audio
to znaczy importuje tylko ,że przycina mi wave którego
zaimportowałem pomimo że on jest w całości jak wejde w trak.
Prosze o pomoc
Cubase VST/32 - problem z importem wave
Lubię dobrą muzykę , gitarę także Jazzową
Re: Cubase VST/32 - problem z importem wave
...Witam
Prosze o pomoc...
co to znaczy ::przycina:
Prosze o pomoc...
co to znaczy ::przycina:
jestem entuzjastą realizacji komputerowej
......Witam
Prosze o pomoc...
co to znaczy ::przycina:...
witam
Konkretnie najczęściej wave gra tylko od połowy początku nie słychać urywa
czasem zagra od początku ,ale wtedy w połowie pezez chwilę nie gra
poprostu dzwięk chwilowo zanika.
Jeszcze niedawno te same wave dobrze grały a tyeraz mam problem pracuje na cubase VST/32.
Sterowniki audio z karty mam te same dobre.Z synchronizacją też jest wszystko ok.
Prosze o pomoc...
co to znaczy ::przycina:...
witam
Konkretnie najczęściej wave gra tylko od połowy początku nie słychać urywa
czasem zagra od początku ,ale wtedy w połowie pezez chwilę nie gra
poprostu dzwięk chwilowo zanika.
Jeszcze niedawno te same wave dobrze grały a tyeraz mam problem pracuje na cubase VST/32.
Sterowniki audio z karty mam te same dobre.Z synchronizacją też jest wszystko ok.
pkombinuj z ustawieniem buforow w programie - podobna akcje mialem w sequoi - odpowiednie ustawienie latencji i buforow rozwiazalo problem
...pkombinuj z ustawieniem buforow w programie - podobna akcje mialem w sequoi - odpowiednie ustawienie latencji i buforow rozwiazalo problem...
To nie chodzi o bufory bo nie mają nic z tym wspólnego...kolega coś dziwnie,źle robi...i pewnie importuje pliki do istniejącego już "partu" Tu sie cos nie zgadza... Opisz dokladniej na jaki ślad (czy calkiem pusty???) co importujesz...
To nie chodzi o bufory bo nie mają nic z tym wspólnego...kolega coś dziwnie,źle robi...i pewnie importuje pliki do istniejącego już "partu" Tu sie cos nie zgadza... Opisz dokladniej na jaki ślad (czy calkiem pusty???) co importujesz...
......pkombinuj z ustawieniem buforow w programie - podobna akcje mialem w sequoi - odpowiednie ustawienie latencji i buforow rozwiazalo problem...
To nie chodzi o bufory bo nie mają nic z tym wspólnego...kolega coś dziwnie,źle robi...i pewnie importuje pliki do istniejącego już "partu" Tu sie cos nie zgadza... Opisz dokladniej na jaki ślad (czy calkiem pusty???) co importujesz......
witam
Otwieram nowego cubase na pierwszy pusty ślad audio importuje krótkiego wave- drum loopa ,którego mam już ściągniętego w komputerze .
Jest to wave stereo więc trak w cubase rozdziela się na 2 traki na pierwszym pisze 1+2 a na drugim any.
Importowałem z tego katalogu loopy nie raz zawsze było dobrze i dzwięk mi nie zanikał.
Stało się tak po tym jak bawiłem się w cubase przegrywaniem ścieżek z midi na ścieżki audio
a potem mix downem ponieważ chciałem utwór wypalić na płytce.
dodam że przed tą zabawą wszystko było dobrze loopy ,które nagrałem wcześniej odtwarzam bez problemu.
Tempo loopu ma dobrze ustawione.
Dzwięk się nie dławi nie przycina leci równo tylko momentami go nie słychać czasem jest tak że odtworzy tego loopa wave bez utraty dzwięku ,ale głównie to dzwięk zanika miejscami.
To nie chodzi o bufory bo nie mają nic z tym wspólnego...kolega coś dziwnie,źle robi...i pewnie importuje pliki do istniejącego już "partu" Tu sie cos nie zgadza... Opisz dokladniej na jaki ślad (czy calkiem pusty???) co importujesz......
witam
Otwieram nowego cubase na pierwszy pusty ślad audio importuje krótkiego wave- drum loopa ,którego mam już ściągniętego w komputerze .
Jest to wave stereo więc trak w cubase rozdziela się na 2 traki na pierwszym pisze 1+2 a na drugim any.
Importowałem z tego katalogu loopy nie raz zawsze było dobrze i dzwięk mi nie zanikał.
Stało się tak po tym jak bawiłem się w cubase przegrywaniem ścieżek z midi na ścieżki audio
a potem mix downem ponieważ chciałem utwór wypalić na płytce.
dodam że przed tą zabawą wszystko było dobrze loopy ,które nagrałem wcześniej odtwarzam bez problemu.
Tempo loopu ma dobrze ustawione.
Dzwięk się nie dławi nie przycina leci równo tylko momentami go nie słychać czasem jest tak że odtworzy tego loopa wave bez utraty dzwięku ,ale głównie to dzwięk zanika miejscami.
.........pkombinuj z ustawieniem buforow w programie - podobna akcje mialem w sequoi - odpowiednie ustawienie latencji i buforow rozwiazalo problem...
witam
masz zawirusowane loopy ..........
witam
masz zawirusowane loopy ..........
jestem entuzjastą realizacji komputerowej