Witajcie.
uzywam Motu 896HD i Logica 8. Zazwyczaj moj system clock ustawiony jest na 96 kHz ale po wlaczeniu Logica przestawia mi sie na 44.1 kHz. Problem w tym ze nie moge tego ni jak zmienic.
Ma ktos jakis pomysl ?
Logic 8 System Clock
MacBook Pro 2.16, Apple Studio Desktop 17", Logic Studio 8, Motu 896HD, 2x Adam P11A, Novation Remote SL61, External HDD Lacie 360Gb
Re: Logic 8 System Clock
...Sesje w Logicu ustaw na 96k
...
w tym problem ze nie moge nigdzie tego przestawic. W preferencjach, zakladka audio, core audio mam tylko device mmotu 896HD I/O Buffer size, recording delay, przestawiam nawet w audio midi setup w macu i nic :/ zmienia sie za kazdym razem samo :/
...
w tym problem ze nie moge nigdzie tego przestawic. W preferencjach, zakladka audio, core audio mam tylko device mmotu 896HD I/O Buffer size, recording delay, przestawiam nawet w audio midi setup w macu i nic :/ zmienia sie za kazdym razem samo :/
MacBook Pro 2.16, Apple Studio Desktop 17", Logic Studio 8, Motu 896HD, 2x Adam P11A, Novation Remote SL61, External HDD Lacie 360Gb
File > Project Settings > Audio. Ale wypróbuj to najpierw na nowej sesji, bo jak sesja ma już nagrane wavy to zaczną się przeliczać do nowego sample rate.
Master Clock można sobie ustawiać w karcie, ale "profesjonalne" programy typu Logic, Final Cut przejmują kontrolę nad zegarem karty. Jaka częstotliwość sesji taka częstotliwość karty. iTunes, QuickTime, Skype i inne tego nie robią.
Master Clock można sobie ustawiać w karcie, ale "profesjonalne" programy typu Logic, Final Cut przejmują kontrolę nad zegarem karty. Jaka częstotliwość sesji taka częstotliwość karty. iTunes, QuickTime, Skype i inne tego nie robią.
Jestem przystojny i młody
...File > Project Settings > Audio. Ale wypróbuj to najpierw na nowej sesji, bo jak sesja ma już nagrane wavy to zaczną się przeliczać do nowego sample rate.
...
Tu byl pies pogrzebany. Dzieki za pomoc.
...
Tu byl pies pogrzebany. Dzieki za pomoc.