CUBASE SX + REASON na ReWIRE
Witam! mam problem z tymi aplikacjami. hm generalnie chodzi o panorame w Reasonie. Cubase jako HOST, reason jako SLAVE. Nagrywam w cubase wszystko na sciezkach MIDI. Dla przykladu chce nagrac perkusje za pomaca REDRUM. STOPE chce miec na LEWYM, VERBEL na PRAWYM KANALE a cykacz na SRODKU. Mam nagrana perke na midi, no i klikam na REASON i STOPE na lewo, VERBEL na prawo, no i jest problem gdyz PRAWY kanal jest nieslyszalny :) nie slysze verbla na prawym kanale, obojetnie jaki instrument podlacze, czy to bedzie DR.Rex, NNXT czy cokolwiek i dam na prawy kanal to go nie slysze. Mialem ten sam problem w REASONIE jak dzialal STANDALONE, jako HOST gdy robilem tylko w reasonie. Moja karta to EMU 0404, i poradzilem sobie tak ze w ustawieniach reasona ustawilem w CHANNEL SETTINGS zamiast STRIP1/STRIP2 na ASIO31/ASIO32.(generalnie jakosc dzwieku sie tez poprawila?why???) Ale teraz nie moge tak zrobic bo REASON dziala jako SLAVE. W Cubase w DEVICE SETTINGS mam ustawione EMU-ASIO, w opcjach OUTPUT mam ASIO31/ASIO32, ale kiedy ustawie panorame nawet w mixerze w CUBASE na PRAWO to i tak nie slysze nic na prawym glosniku :(. Sprawdzilem na INSTRUMENCIE VSTi, np PHILHARMONIC, zaladowalem jakas probke i ustawilem w PHILHARMONICU na maxa na PRAWO, no i slyszalem..taki poglos na prawym glosniku ;) heh, nie wiem o co kaman? wiem ze na pewno jak bede mial sciezki AUDIO to bedzie ok, ale mi chodzi o ustawienia panoramy w REASONIE zebym mogl juz tak wstepnie sobie poustawiac:) pozdrawiam i czekam niecierpliwie na pomoc :)
Re: CUBASE SX + REASON na ReWIRE
faktycznie ciekawy problem. jutro pogadam z kumplem, on zna resona i moze bedzie w stanie odpowiedziec na twoje pytanie. pozdro
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
...faktycznie ciekawy problem. jutro pogadam z kumplem, on zna resona i moze bedzie w stanie odpowiedziec na twoje pytanie. pozdro...
hm, wiesz wczoraj pobawilem sie w CUBASE , tam w output najpierw mialem ASIO1/ASIO2, zrobilem RESET i zmienil mi na ASIO31/ASIO32 najpierw nie przynioslo to rezultatu, dlatego w moim poscie podalem ASIO31/ASIO32, po ponownym uruchomieniu CUBASE dziala ok :) ale nie rozumiem dlaczego na ASIO1/ASIO2 ma problemy, jakbys mogl sie dowiedziec od kolegi z czym to sie je i jak to wyglada bylbym wdzieczny :)
hm, wiesz wczoraj pobawilem sie w CUBASE , tam w output najpierw mialem ASIO1/ASIO2, zrobilem RESET i zmienil mi na ASIO31/ASIO32 najpierw nie przynioslo to rezultatu, dlatego w moim poscie podalem ASIO31/ASIO32, po ponownym uruchomieniu CUBASE dziala ok :) ale nie rozumiem dlaczego na ASIO1/ASIO2 ma problemy, jakbys mogl sie dowiedziec od kolegi z czym to sie je i jak to wyglada bylbym wdzieczny :)
......
BO NIE MASZ ASIO 1/2 TYLKO 31/32 - PROSTE
ZROB STRIPA ASIO 1/2 I WTEDY PRZYPISZ
ZROB STRIPA ASIO 1/2 I WTEDY PRZYPISZ
.........
ZROB STRIPA ASIO 1/2 I WTEDY PRZYPISZ...
jak stripa??? hm, nie wiem jak to zrobic? i od czego to zalezy? :)
ZROB STRIPA ASIO 1/2 I WTEDY PRZYPISZ...
jak stripa??? hm, nie wiem jak to zrobic? i od czego to zalezy? :)
to zajzyj z laski swojej do instrukcji od emu
...to zajzyj z laski swojej do instrukcji od emu...
stripa umiem zrobic i zrobilem ASIO1/2 ale nie czaje zdania "ZROB STRIPA ASIO 1/2 I WTEDY PRZYPISZ" ;) gdzie przypisac?
stripa umiem zrobic i zrobilem ASIO1/2 ale nie czaje zdania "ZROB STRIPA ASIO 1/2 I WTEDY PRZYPISZ" ;) gdzie przypisac?