Witam.
Moj swierzy zakup to firewire 410 m-audio. niestety gimnastykuje sie juz 3 dzien zeby zrobic rzecz bardzo podstawowa- nagrac w cooledicie tzw. what you hear, czyli to co aktualnie leci przez wlasnie kompa. Jak to zrobic nie mam pojecia
p.s
Do wyjadaczy- prosze o wyrozumialosc;)
Firewire 410 i CoolEdit
- mr-hammond
Re: Firewire 410 i CoolEdit
Najprościej.... kabel z wyjścia out do in wsadź tylko nie dawaj monitoringu bo sie petla zrobi.
Nietety mixer tej karty chyba nie potrafi kierowac sygnalu np tak jak w maya, a szkoda.
Nietety mixer tej karty chyba nie potrafi kierowac sygnalu np tak jak w maya, a szkoda.
...Najprościej.... kabel z wyjścia out do in wsadź tylko nie dawaj monitoringu bo sie petla zrobi.
...
dzieki za pomysla:)
a nie ma mozliwosci zrobienia tego w inny sposob? przy takim podlaczeniu (w stereo) zajmie mi to obydwa wejscia i nie bede mogl jednoczesnie np. nagrywac instrumentu.
...
dzieki za pomysla:)
a nie ma mozliwosci zrobienia tego w inny sposob? przy takim podlaczeniu (w stereo) zajmie mi to obydwa wejscia i nie bede mogl jednoczesnie np. nagrywac instrumentu.
- mr-hammond
Osobiście innego nie znalazłem.
Skoro nagrywasz w cooledit to nagraj sobie to co w komputerze leci a kolejna ścieżkę na spokojnie twój instrument. Bezpieczniejsze i w razie pomyłki nie startujesz od "początku" .
Osobiście innego nie znalazłem.
Skoro nagrywasz w cooledit to nagraj sobie to co w komputerze leci a kolejna ścieżkę na spokojnie twój instrument. Bezpieczniejsze i w razie pomyłki nie startujesz od "początku" .