Leopard już jest

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
goldrecords.pl
Leopard już jest

Post autor: goldrecords.pl » czwartek 01 lis 2007, 10:44

Witam!
Już postawiłem na jednej stacji nowy system operacyjny Apple. Ciekaw jestem jak inni.. i czy już mieli jakieś kłopoty... ciekaw jestem ile czy sceptycznie podchodzicie do polskiej wersji. Dystrybutor mówił coś o błędzie klawiatury - "ż" zamienione miejscami z "ź" ale po instalacji wszystko gra

Aktualnie - jedno wielkie "NO" w temacie Digidesign i Leopard
To te smutne tabelki:
Tabelka 1 HD
Tabelka 2 LE

Tak więc pozostaje cierpliwość.....
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mr-hammond

Re: Leopard już jest

Post autor: mr-hammond » czwartek 01 lis 2007, 11:12

Na leoparda chyba jeszcze za wcześnie dlatego moze za pol albo za rok postanowie sie przesiąść, z drugiej strony po co skoro na Tigerze wszystko smiga

abproject

Post autor: abproject » czwartek 01 lis 2007, 11:46

...Na leoparda chyba jeszcze za wcześnie dlatego moze za pol albo za rok postanowie sie przesiąść, z drugiej strony po co skoro na Tigerze wszystko smiga ...

No nie wiem czy wszystko smiga na Tigerze a co dopiero na Leosiu... :)

Z bardziej przyziemnych urzadzen do AUDIO, TC Powercore Firewire oraz Konnekt 24D dalej rozwala sie czasami na 10.4.10 pod Logic. I gdyby nie pomoc ze strony uzytkownikow z forum MyApple chyba bym dzwieku nie uslyszal.

Prawda jest taka, ze udpate do 10.4.10 rozwala audio w Maci.

Virus Ti nie widzi USB, w Konnekt 24 D nie dziala MIDI, a do Powercore - dalej jest tylko driver beta.

Gdybym predzej zglebil temat - smialo poszedl bym w M-audio zamiast tego smiesznego Konnekta. To starzy makowcy, nie napotkalem na zachodnich forach informacji zeby ktos mial jakis problem tak jak mialem teraz z TC - tu watkow jest bez liku....

Jednak jak ktos ma zamiar uzywac Leosia tylko do przegladania stron www. to moze smialo instalowac.
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
goldrecords.pl

Post autor: goldrecords.pl » czwartek 01 lis 2007, 11:56

Jednak jak ktos ma zamiar uzywac Leosia tylko do przegladania stron www. to moze smialo instalowac....
a LOGIC i to w wersji najnowczej STUDIO powinien być kompatybilny - mnie tylko zastanawia ten polski język... czy coś się nie będzie sypać....
Pozdr.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 01 lis 2007, 12:04

No nie wiem czy wszystko smiga na Tigerze a co dopiero na Leosiu... :)

Z bardziej przyziemnych urzadzen do AUDIO, TC Powercore Firewire oraz Konnekt 24D dalej rozwala sie czasami na 10.4.10 pod Logic. I gdyby nie pomoc ze strony uzytkownikow z forum MyApple chyba bym dzwieku nie uslyszal.
Mowilem o sobie, mnie wszystko smiga, dlatego nie czuje potrzeby zmiany po to by zmienic. a potem sie denerwowac ze cos nie dziala.

Jednak jak ktos ma zamiar uzywac Leosia tylko do przegladania stron www. to moze smialo instalowac....
Oczywiscie

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » czwartek 01 lis 2007, 12:59

mnie tylko zastanawia ten polski język... czy coś się nie będzie sypać....
Pozdr....

Wyłączyłem. Tłumaczenie jest słabe i niekompletne. Rażą zdania nie mieszczące się w oknie i zwykłe niedoróbki.

Awatar użytkownika
goldrecords.pl

Post autor: goldrecords.pl » czwartek 01 lis 2007, 13:59

Wyłączyłem. Tłumaczenie jest słabe i niekompletne. Rażą zdania nie mieszczące się w oknie i zwykłe niedoróbki.
...

Może to dopracują... zastanawiam się czy nie będzie konfliktów z "łźóąść" itd.
Pewne jest że ktoś kto zaczyna z pracę z Mackiem lub przesiada się z PC-ta będzie miał łatwiej poznać to środowisko.

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 01 lis 2007, 14:13

A jak jest z polskimi wersjami jezykowymi i Pro-Toolsem? Czy mozna "odlaczyc" skrot systemowy "japko+spacja" przelaczajacy jezyki? Bo w OS 9.x to byly niezle jaja z tym...
Z drugiej strony w WIN XP tez polski jezyk nie lubi sie z wtyczkami Waves (albo odwrotnie), wiec mozna powiedziec, ze jest remis ;)

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » czwartek 01 lis 2007, 17:47

a ja wyczytalem w Dzienniku - ze juz go hackerzy zlamali i mozna go odpalac na PC

ODPOWIEDZ