Witam.
Mam prośbę o pomoc do użytkowników nowego Sonara.
Od razu przechodzę do rzeczy:
1.Otworzyłem projekt z S6 w S7 i utworzyłem automatykę wysyłki wokalu na delay sonitusa. Wysyłka działa jak chce. Tzn wszystko rysuje się pięknie jednak poziomy delaya są różne. Czasami nie ma efektu wcale, czasami jest cały czas (nawet wtedy, gdy wysyłam ciszę), czasami działa ok. Strasznie to wkurzające, nie da się zupelnie pracować.
2. Próbuję przyporządkować to samo wyjście do różnych traków. Wybieram "Selected Track Outputs" po kliknięciu na małą strzałkę na wyjściu jednego z zaznaczonych traków. Powinno pojawić sie menu wyboru jednego wyjscia dla wszystkich zaznaczonych traków. Nic się nie pojawia...
3.W Track View, kiedy zaznaczę jakiś wysyłkowy bus, żeby pokręcić parametrami pogłosu np., a potem klikam na jakiś track, Inspector nie wyświetla mi stripu tego zaznaczonego tracku, tylko ciągle pokazuje strip busa. Strasznie to irytujące. Nieraz już pokręciłem nie tę panoramę, czy vol.
Bardzo proszę osoby pracujące w Sonarze o pomoc. Może robię coś nie tak. Zobaczcie, czy u Was te problemy występują.
Serdecznie Was pozdrawiam i liczę na odzew.
Sonar 7 - kilka konkretnych kwestii
-
Re: Sonar 7 - kilka konkretnych kwestii
masz update 7.0.1?????
-
...masz update 7.0.1?????...
Tak. Od razu instalowałem 7.0.1.
Tak. Od razu instalowałem 7.0.1.
-
Co do pkt2, to właściwie jest ok. Przyporządkowanie wszystkich traków do jednego wyjścia nie działa, gdy probuję to zrobić klikając na wyjściu jednego z traków w inspektorze. jeśli robię to na traku (w sensie rozszerzam trak, zeby zobaczyć output routing) to wszystko jest ok.
tak więc raczej niedopatrzenie ze strony cakewalk. można z tym żyć.
co innego z automatyką..
tak więc raczej niedopatrzenie ze strony cakewalk. można z tym żyć.
co innego z automatyką..